top of page

Pompoen Overnight Oats met Chocolademousse

Ik zit in mijn vriezer-opruim-fase. Omdat ik het meeste van mijn eten zelf maak en ik niet altijd voor een klein wissewasje de keuken in ga, maak ik een flinke voorraad die ik vervolgens invries. Soms heb ik periodes met veel geniale ingevingen voor recepten (al zeg ik het zelf) en maak ik meer dan ik in mijn eentje weg kan werken. Dat verdwijnt dus allemaal in de vriezer.

Tot ik laatst een enorme chaos in de vriezer aantrof. Allemaal bakjes, zakjes en potjes met probeersels en overblijfsels van de laatste weken. Bakje kokosmelk hier, zakje met broodjes daar, rauwe taartbodems, een verdwaalde wrap, bakken vol bessen van afgelopen zomer, soep, bloemkoolpizzabodem, mini cheesecakes, groenteburgers, spaghettisaus. Oh my…

Je snapt. Project-vriezer-opruimen is aan! Zo vond ik ook nog een bakje met overgebleven pompoenpuree. En wat doen we daarmee? Verwerken in het ontbijt natuurlijk!

Je hebt nodig voor 2 personen:

♦ 100 gram pompoenpuree ♦ 50 gram havervlokken ♦ 120 ml plantaardige melk naar keuze ♦ 1 flinke theelepel koekkruiden ♦ 1 theelepel kaneel ♦ 1 eetlepel ahornsiroop (of maple syrup)

♦ 1 avocado ♦ 1 banaan ♦ 4 eetlepels cacao ♦ 2 eetlepels honing ♦ scheut plantaardige melk ♦ 1 theelepel vanille extract

♦ pecannoten, gehakt

Bereiding:

Mix een avond van te voren alle ingrediënten uit het eerste rijtje met elkaar. Laat dit afgedekt een nacht in de koelkast staan.


De volgende ochtend doe je alle ingrediënten uit het tweede rijtje in een maatbeker. Bewerk dit met de mixer tot een romige mousse (om ‘s ochtends tijd te besparen kun je dit ook de avond van te voren doen).


Neem je kommetje pompoen-oats uit de koelkast, roer goed door en serveer deze gelaagd met de chocolademousse en versier met pecannoten. Enjoy!


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page