top of page
VYTAL_marketingafbeelding (27)_edited.jpg

GEZONDHEIDS- & VOEDINGSADVIES

Als gezondheids- en voedingscoach sta ik voor dé totaal-aanpak naar optimale gezondheid en vitaliteit.

 

Het leven is niet maakbaar, maar wel stuurbaar. En dat is precies waar ik je als gezondheids- en voedingscoach mee ga helpen! Mijn aanpak is altijd gericht op het stapje voor stapje aanpassen van het leefpatroon en op het bereiken van een blijvende verandering, in zowel motivatie als gedrag.

 

Ik geef aandacht aan jouw klachten, voeding, beweging, slaap, stress, verdeling van energie/tijd, vitaliteit en ontspanning.​ 

Om de echte oorzaak van symptomen te vinden moet de mens namelijk als één geheel worden bekeken. Gezondheid is het resultaat van een samenspel tussen veel verschillende factoren. Het uitgangspunt bij iedere behandeling is dan ook het aanpakken van de echte oorzaak (dus geen symptoombestrijding). Met als gevolg een drastische toename van de levenskwaliteit.

Gezonde shake

"Je bent niet wat je eet, je bent wat je opneemt!"

Jarenlang heb ik gebruik gemaakt van de uitspraak "je bent wat je eet". Een bekende uitspraak met een betekenis die niet even duidelijk is voor iedereen en welke we natuurlijk niet letterlijk moeten nemen. 

Gezond zijn en je goed voelen, het komt allemaal van binnenuit. Wat je eet en welke kwaliteit de voeding heeft is van invloed op je lichaam. Je lichaam heeft voldoende voedingsstoffen nodig om jou te voorzien van brand- en bouwstoffen. Voor je lichaam, je energie, je prestaties, je geluksgevoel. Je kunt je dus wel voorstellen hoe groot het belang is om je lichaam met de juiste voeding te voeden.

Maar ook op deze manier klopt de uitdrukking slechts deels. Je lichaam neemt niet altijd alles op wat je eet. De voedingsstoffen die je wel eet, maar die niet worden opgenomen, worden uitgescheiden. Deze voedingsstoffen zijn wel in jouw lichaam geweest, maar beïnvloeden niet hoe je lichaam functioneert. Je bent dus wat je opneemt.

Als gevolg van allerlei verschillende oorzaken kan het zijn dat je lichaam minder voedingsstoffen opneemt. Op lange termijn kan dit zich in allerlei klachten uiten.

Mijn werk als gezondheids- en voedingscoach

Voor een gezonder voedingspatroon en leefstijl ga ik met jou persoonlijk aan de slag. Als gezondheids- en voedingscoach begeleid ik je stap-voor-stap naar een gezond eetpatroon en leefstijl welke je in de toekomst zelfstandig kunt volhouden. Om een gewenst en passend resultaat te bereiken, is een persoonlijk advies afgestemd op jouw behoeften en voorkeuren gewenst. Naast het advies kun je coaching verwachten door middel van praktische tips en recepten.

Zelf ben ik een groot voorstander van onbewerkte voeding. Dus terug naar de basis; eenvoudig en lekker eten en minder bewerkt voedsel wat uit enige vorm van pakje of zakje komt. Bij mij krijg je dus geen crashdiëten of dure maaltijdvervangers, maar voedingsadviezen met als gevolg een vitaal en gezond lichaam!

Vaak willen we wel gezond leven, maar de angst dat we niets meer mogen eten wat we lekker vinden of dat we niet meer kunnen genieten, houdt ons vaak tegen. Ik kan je laten zien dat we heel eenvoudig, gezond en lekker kunnen leven. En kunnen genieten hoort daar gegarandeerd bij! Samen kijken we naar de juiste voeding die jou voorziet in de benodigde voedingsstoffen en leefstijl interventies die bij jou passen.
 

Het gaat er uiteindelijk om waar jij je goed bij voelt!

Leefstijlcounseling
Tropisch Fruit Dessert

Wat kun je verwachten?

  • Een passend leefstijl- en voedingsadvies met begeleiding, rekening houdend met voorkeuren

  • Het krijgen én behouden van meer energie

  • Verbetering van spijsverteringsproblemen

  • Inzicht in je eigen leef- en voedingspatroon

  • Advies over bewuste en gezondere keuzes

  • Kennis en praktische tips om zelf aanpassingen in je leef- en voedingspatroon te maken

  • Begeleiding bij allergieën en/of intoleranties; glutenvrij, lactosevrij, et cetera

  • Ondersteuning d.m.v. recepten en praktische tips

  • Antwoord op je vragen aangaande voeding en leefstijl

Kijk bij 'Aanbod' welk traject bij jou past!

bottom of page