top of page

Pannenkoekjes van bakbananenmeel

Wil jij genieten van heerlijke pannenkoekjes en tegelijkertijd voor je darmgezondheid zorgen!? Het kan! Deze pannenkoekjes van bakbananenmeel zijn een weldaad voor je darmen.


Wie mij onderhand een beetje kent weet dat ik groot fan ben van volwaardige voedingsmiddelen die rijk zijn aan vezels en nutriënten. En dat ik groente zelfs in mijn ontbijt, pannenkoekjes of taart verwerk. Op die manier kunnen we aan voldoende gezonde vezels komen. Zonder voldoende vezels kunnen onze darmbacteriën niet goed overleven, laat staan zich vermenigvuldigen. En remember - een goede gezondheid begint in de darmen!


Zonder voldoende vezels kunnen onze darmbacteriën ook onvoldoende boterzuur maken! Boterzuur is één van de zogenaamde korteketenvetzuren en is van onschatbare waarde voor je darmvriendjes. Boterzuur (ook butyraat genoemd) is de belangrijkste beschermer van je darmslijmvlies en werkt ontstekingsremmend. Onmisbaar bij PDS, Colitis Ulcerosa en ziekte van Crohn!


Net als vezels is ook resistent zetmeel een bouwsteen voor boterzuur. Resistent zetmeel is een type zetmeel dat niet in de dunne darm wordt verteerd. De spijsvertering kan het niet afbreken, en de suikers komen niet in het bloed. Maar in de dikke darm wordt het zetmeel gefermenteerd, waarbij dus ook boterzuur vrijkomt.


Een fantastische bron van resistent zetmeel zijn groene bakbananen, die niet alleen goed zijn voor je darmen, maar ook heerlijk smaken in de vorm van deze pannenkoekjes!


Wist je dat boterzuur niet alleen goed is voor je darmen maar ook voor je immuunsysteem? Het versterkt de beschermende laag van je darmen en helpt je immuuncellen activeren. Deze cellen, de T-helpercellen, zorgen ervoor dat je immuunreacties onder controle blijven, zodat ze niet uit de hand lopen en stoppen zodra hun taak volbracht is.


Je hebt nodig (voor twee personen)

2 eieren

100 gram bakbananenmeel

2 tl speculaaskruiden

1 tl bakpoeder

1/4 tl Keltisch zeezout

160 ml (ongezoete amandel/cashew) melk

1 el honing of ahornsiroop

Roomboter, ghee of kokosolie


Bereiding

Maak in een maatbeker een mooi beslag van alle ingrediënten (behalve de roomboter, ghee of kokosolie).


Verhit een pan op het vuur en smelt hierin de roomboter, ghee of kokosolie.


Giet met de maatbeker mooie ronde hoopjes beslag in de pan. Het beslag zal uit zichzelf uitvloeien. Bak de pannenkoekjes aan beide zijde bruin. Blijf dit herhalen tot het beslag op is.


Serveer met kwark of kokosyoghurt, vers fruit en cacao nibs. Of andere toppings naar wens!


Enjoy!


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page