top of page

Over mij

Welkom op mijn pure site!

Pure-Ilonca-Ramon-ZoWaardevol0823-23.jpg

Opleidingen

  • HBO Minor Health and Active Lifestyle HVA - 2009

  • HBO Sports, Management and Business HVA - 2011

  • Voedingsdeskundige Civas opleidingen - 2014

  • Opleiding tot OERsterk gezondheidscoach - 2023

Mijn verhaal

Mijn naam is – zoals de site misschien al doet vermoeden 😉 – Ilonca en ik ben gezondheids- en voedingsdeskundige én OERsterk coach.

 

Ik ontwikkelde een grote interesse in voeding en gezondheid nadat ik geconfronteerd werd met gezondheidsproblemen. Ik kreeg twee diagnoses welke een keerpunt voor mij waren en mij motiveerde om mijn leefstijl drastisch te veranderen.

 

Nul energie

Ik was een jonge sportieve meid die vol goede moed begon aan de opleiding Sport, Management & Ondernemen. Maar ik kreeg last van vermoeidheid en andere vage gezondheidsklachten. Ik verweet dit aan de pil, maar na het stoppen hiermee werd ik niet meer ongesteld. Na onderzoeken bleek ik PCOS te hebben. Daarnaast kreeg ik in diezelfde periode last van mijn darmen en ontlasting. Ik was altijd opgeblazen en had last van buikpijn. Ook werd ik steeds vermoeider. Ik dacht dat de manier waarop ik mij voelde normaal was, ik wist niet beter. De symptomen werden erger naarmate ik ouder werd. Van acne en vermoeidheid tot zure reflux en gewichtsverlies. Uiteindelijk na een lange periode van het kastje naar de muur te zijn gestuurd, bleek ik naast PCOS ook een glutenintolerantie te hebben.

 

Ik was opgelucht dat er eindelijk een oorzaak was voor mijn klachten én dus ook een oplossing! Mijn interesse in voeding was er al en sindsdien is die fascinatie voor voeding en gezondheid alleen maar groter geworden.


Ik ben mijn passie gaan volgen en ik heb na mijn opleiding SM&O met een specialisatie in Health & Active Lifestyle een opleiding tot Voedingsdeskundige gedaan.  

Mijn gezondheid is enorm verbeterd sinds ik mijn leefstijl heb aangepast. Het heeft even geduurd maar mijn cyclus is na 7 jaar weer op gang gekomen. Mijn huid heeft zijn natuurlijke gloed terug, mijn haar groeide langer en sterker dan ik ooit had kunnen hopen en mijn nagels zijn niet meer van die brosse stompjes. Ik heb weer genoeg energie om de hele dag te werken en daarnaast leuke dingen te doen. Het heeft mij echt heel veel goeds gebracht! Ik geniet weer van de alledaagse dingen en ik wil deze ervaring met iedereen delen in de hoop dat ook zij zich beter dan ooit gaan voelen. Het is besmettelijk… op een goede manier😉


De invloed van onze leefstijl

Afgelopen jaren kwam het besef dat een gezonde leefstijl uit meer bestaat dan alleen goede voeding. Daarom heb ik besloten om de opleiding OERsterk te gaan volgen.

Ik geloof dat een gezonde leefstijl niet alleen draait om voeding, maar ook om andere aspecten van gezondheid, zoals beweging, ontspanning en slaap. Met de kennis en vaardigheden die ik heb opgedaan tijdens de opleiding OERsterk, kan ik mijn cliënten een holistische benadering van gezondheid bieden en hen helpen om op een natuurlijke manier gezonder te worden en te blijven.

Mijn doel is om anderen te inspireren om hun leefstijl te verbeteren naar wat het beste is voor hun gezondheid, zonder dat ze het gevoel krijgen dat ze de dingen waar ze van houden moeten opgeven. Een gezonde leefstijl hoeft niet saai te zijn, en ik geloof dat iedereen in staat is om op een natuurlijke manier gezonder te worden en te blijven, met de juiste kennis en begeleiding.

Lees hier meer over mijn werkwijze. Of start direct met een gezondere leefstijl. 

Liefs,


Ilonca

PureIlonca-ZoWaardevol-2023-106.jpg
PureIlonca-ZoWaardevol-2023-2.jpg
PureIlonca-ZoWaardevol-2023-37.jpg
bottom of page