top of page

Appelpulp proteïne cake met cranberry’s

Het is even wat stiller op mijn blog en dat is niet omdat ik er geen zin meer in heb. Integendeel! Ik bruis van de leuke, heerlijke, creatieve recepten. Alleen de tijd om deze ideeën uit te werken, die ontbreekt. Ik ben namelijk bezig met een heleboel andere leuke dingen. Hierdoor schiet het maken van lekkere receptjes en de bijbehorende foto’s er een beetje bij in. Om toch nog een teken van leven te geven vandaag een heerlijk recept voor een proteïne cake met appel, cranberry’s en walnoten. Heerlijk voor na het sporten!

Appelpulp proteïne brood 3

Het recept is misschien niet voor iedereen weggelegd omdat ik gebruik maak van appelpulp. Heb je een slowjuicer of sapcentrifuge? Dan is dit recept perfect voor jou! Misschien kun je ook appels fijnmalen in de keukenmachine, maar of dit ook werkt…geen idee? Test het uit en laat het me weten zou ik zeggen 😉

Appelpulp proteïne brood 5

Sinds ik begonnen ben met het pulp-invries-project (vrij vertaald: het invriezen van pulp dat overblijft na het juicen van sapjes) ben ik steeds meer recepten aan het bedenken om dit pulp in te verwerken. Ik vind het zo zonde om dit weg te gooien! Vooral omdat hier alle vezels inzitten en omdat vezels langzaam worden verteerd, zorgen ze voor een langdurig verzadigd gevoel en een stabiele bloedsuikerspiegel. Met pulp kun je de lekkerste dingen maken. Weggooien hoeft dus niet! Dus. Maak je een sapje? Juice alle groente- en fruitsoorten apart van elkaar zodat je het pulp gescheiden op kunt vangen en vries dit in. Zodra je genoeg hebt verzameld kun je het ergens in verwerken.


Inmiddels heb ik al een behoorlijke voorraad appelpulp verzameld. Met appelpulp maakte ik al eens deze heerlijke appeltaartjes. En nu heb ik het appelpulp verwerkt in dit heerlijke cake/brood.

Je hebt nodig:

 3 eieren  350 gram appelpulp*  125 gram kokosolie  100 gram boekweitmeel 100 gram havermeel ♥ 2 scoops vanille eiwitpoeder (ik gebruikte erwtenproteïnepoeder van Orangefit) ♥ 1 theelepel bakpoeder  1 theelepel baking soda  3 theelepels kaneel ♥ 1/2 theelepel Keltisch zeezout ♥ 60 gram gedroogde cranberry’s  60 gram gehakte walnoten  Eventueel een scheutje plantaardige melk

* Geen idee hoeveel appels ik hiervoor gejuiced heb. Ik had een tupperware bakje met een inhoud van ca. 600 ml vol met appelpulp.

Bereiding:

Warm de oven voor op 175 graden en bekleed een (brood of cake)bakblik met bakpapier.


Meng de droge ingrediënten met elkaar en zet opzij.


Doe de appelpulp in een grote kom en meng hier de eieren door. Smelt de kokosolie au bain-marie en meng door het appelpulp mengsel. Voeg de droge ingrediënten toe en meng door elkaar. Afhankelijk van hoe droog/vochtig je pulp is kan het deeg een droge massa worden. Voeg dan beetje bij beetje plantaardige melk toe en blijf mengen tot je een smeuïg (maar wel stevig) deeg hebt.


Voeg als laatste de cranberry’s en walnoten toe en meng ze er goed door (niet mixen). Giet het mengsel in het bakblik. Plaats dit nu in de voorverwarmde oven voor ca. 60 minuten. Test de cake met een satéprikker. Komt deze er schoon uit dan is hij klaar. Zit er kleverig deeg aan je prikker dan mag hij nog even. Enjoy!

Appelpulp proteïne brood 4 (2)

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page