top of page

Zoete aardappel poffertjes

Zoete aardappel poffertjes 8

Zoete aardappel over van het avondeten? Niet weggooien! A. dat is zonde en B. een nog grotere zonde als je niet weet dat je er heerlijke poffertjes van kunt bakken.

Zoete aardappel poffertjes 13

Degene die mij een beetje kennen weten dat ik gek ben op restantjes. Eten weggooien zul je mij ook niet zo gauw zien doen. Ik vind eten verspillen zo’n grote zonde. Ik dan dan ook gek op kliekjesdag. Een dag waar allerlei restantjes op tafel verschijnen, een soort klein buffet. Voor ieder wat wils 😉 Als ik ‘s avonds zoete aardappel eet dan bewaar ik vaak een deel voor de volgende dag. Meestal wordt er een hele aardappel bereid en die krijg ik echt niet helemaal op (ik ben de enige die het eet). Maar of ik dat erg vind? Neeeeuh! Want je maakt er de volgende ochtend deze heerlijke zoete aardappel poffertjes van.

Zoete aardappel poffertjes 21

Het begon als mini pannenkoekjes in de koekenpan, het leken net poffertjes! Dat bracht mij op het idee om ze te bakken in de poffertjespan. En lekker dat ze zijn! Heb je geen poffertjespan dan kun je ze ook gewoon bakken in de koekenpan als minipannenkoekjes.

Zoete aardappel poffertjes 27

Je hebt nodig (voor 1 portie):

Halve gekookte zoete aardappel 2 eieren 1 theelepel kaneel Snufje Keltisch zeezout 2 eetlepels havermeel (ca. 20 gram) Kokosolie om in te bakken (lavendel)honing

Poffertjespan*

* Heb je geen poffertjespan dan kun je ze ook gewoon bakken in de koekenpan als minipannenkoekjes.

Bereiding:

Bewerk de zoete aardappel met de eieren, havermeel, kaneel en zout met een staafmixer tot een egaal beslag.


Verhit de poffertjespan zodat de pan goed heet is en smeer de kuiltjes in met kokosolie. Zet het vuur iets lager, ongeveer op middelhoog vuur. Vul de kuiltjes met het beslag. Laat de onderkant bruin worden en keer de poffertjes met een vork voorzichtig om.


Serveer de poffertjes warm met een beetje honing of ahornsiroop. Enjoy!


Serveertips:  suikervrije jam en kokosrasp  notenpasta of chocoladepasta  kokosolie, roomboter of ghee  kokospoedersuiker (kokosbloemsuiker malen tot poeder)  banaan en cacaonibs  gesmolten chocolade

Zoete aardappel poffertjes 23

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page