top of page

Smoothiebowl met Acai

Ik heb er een nieuwe obsessie bij: smoothiebowls. Een smoothiebowl is eigenlijk gewoon een dikke smoothie in een kom in plaats van een glas. En je lepelt hem weg. Doordat je met een lepel eet en -indien je er toppings aan toevoegt- kauwt op je smoothie, zorgt dit voor een langer vol gevoel en je spijsvertering komt beter op gang. Bovenal: je geniet meer van je eten. En of je wilt genieten van deze smoothiebowl met acai!

Acai staat bekend om zijn flinke lijst aan gezondheidsvoordelen. Ik maak gebruik van acai poeder wat afkomstig is van de acai bes. In Zuid Amerika, waar deze bes voornamelijk groeit, wordt het ook wel ‘het paarse goud’ genoemd. Als poeder is het heerlijk te gebruiken in smoothies of door je yoghurt/kwark.

Je hebt nodig:

♦ 100-150 ml kokoswater ♦ 1 kleine banaan, in plakjes en bevroren ♦ 1 klein handje rood fruit, diepvries ♦ 1/2 avocado ♦ 1 eetlepel acai poeder ♦ 1 theelepel maca ♦ Toppings naar wens (op de foto zie je een mix van granola, moerbeien en geroosterde kokoschips)

Bereiding:

Doe alles in de blender en mix tot alles goed gemengd is. Of bewerk het in een maatbeker met de staafmixer. Begin met 100 ml kokoswater, voeg naar wens meer toe. Giet in een kom, top af met je favoriete toppings en geniet van je smoothiebowl!


Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page