top of page

Red velvet overnight oats

Vroeger had ik echt niets met bietjes. Ik haalde mijn neus op voor ‘rode kroten’ zoals ze bij mij thuis werden genoemd. Nu, een aantal jaar verder, ben ik gek op rode bietjes. Heerlijk zijn ze. Je kunt er ook zoveel kanten mee op. Zowel in hartige als in zoete recepten. Mij kan je heel blij maken met een simpele salade van bietjes, geitenkaas en pecannoten. Zo simpel, maar zó lekker! In mijn groentela kun je eigenlijk standaard wel een pakje voorgekookte bietjes vinden. Zelf bietjes koken vind ik echt een tijdrovende klus.


De voorgekookte bietjes (meestal vacuüm verpakt) kun je meteen gebruiken. Je hoeft ze niet meer te koken of in de oven te doen, ideaal! Zo’n bietje verstop ik geregeld in een smoothie. Of ik snij er plakjes van en gebruik die als topping op mijn broodje hummus. Lekker met een beetje tijm. Maar hij gaat ook geregeld door de salade, risotto en jawel, pannenkoekjes.

Red velvet overnight oats

Ook voor een warme havermout met bietjes draai ik mijn hand niet om. Nu de zomer is ingetreden ben ik meer fan van de frisse ontbijtjes en daar vind ik een overnight oats (lekker koud uit de koelkast) beter bij passen dan een dampende havermout uit een pannetje. Met mijn liefde voor bietjes ben ik de keuken ingedoken en deze heerlijke voedzame red velvet overnight oats rolde uit mijn koelkast.

Je hebt nodig

50 gram havervlokken 1 eetlepel gebroken lijnzaad (het liefst zelf malen) 100 gram rode bietjes (voorgekookt) 200 ml amandelmelk 1 eetlepel cacaopoeder 1 theelepel vanillepoeder of extract 1 theelepel honing (of meer naar smaak)

Lekker met pindakaas (wat niet eigenlijk?), banaan, aardbeien of frambozen en cacaonibs

Bereiding

Doe de havervlokken en lijnzaad in een schaaltje. Blend of pureer met de staafmixer de overige ingrediënten glad. Giet bij de havervlokken en roer goed door. Dek dit af en plaats een nachtje in de koelkast. De volgende ochtend roer je het even door en maak je het af met jouw favoriete toppings. Enjoy!


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page