top of page

Rabarber aardbei chiapudding

Dit ontbijtje is echt een weldaad voor je spijsvertering! Zowel de chiazaad als de rabarber bevatten veel vezels die erg goed zijn voor de spijsvertering en de darmwerking en beide kunnen ze ook nog eens voor een voller gevoel zorgen.

Rabarber aardbei chiapudding

Wanneer je de chiazaadjes aan een vloeistof toevoegt, dan zwellen ze op. De textuur van de chiazaadjes wordt dan een beetje gel-achtig. Het is een aparte textuur dat doet denken aan een pudding.

De combinatie van rabarber en aardbei gaat nooit vervelen. Door het zoete van de aardbeien is het een goede tegenhanger van de zure rabarber. In combinatie met de chiazaadjes maakt dit een heerlijke frisse en romige pudding. Je kunt het als ontbijt óf als toetje eten!

Je hebt nodig

Als ontbijt 1 portie | Als toetje 2-4 porties

200 gram rabarbercompote* 100 gram aardbeien 1 scoop Orangefit aardbei 1 theelepel vanille extract 15 gram chia zaad

Granola, bijvoorbeeld deze met vanille en rozeblaadjes Of kokossnippers, cacaonibs, verse aardbeien… leef je uit!


* Rabarbercompote kun je heel eenvoudig zelf maken door kleingesneden rabarber zachtjes te smoren met een scheutje water. Doe de deksel op de pan en roer regelmatig door tot de rabarber zacht is geworden. Ideaal om in porties te vriezen. Ongezoete rabarber(compote) kun je bijvoorbeeld ook gebruiken in havermoutpap of in smoothies.

Bereiding

Pureer de rabarbercompote en aardbeien met elkaar. Meng de Orangefit aardbeiensmaak, chiazaadjes en vanille door het rabarber-aardbeimengsel en giet dit in een schaaltje. Zet dit afgedekt weg in de koelkast voor tenminste 30 minuten. Of maak het de avond van te voren.


Vervolgens verdeel je de pudding over één of meerdere glaasjes en serveer je het met verse aardbeien en granola. Enjoy!


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page