top of page

Overnight Quinoa Parfait

Mijn favoriete maaltijd van de dag: het ONTBIJT!


Waar iedereen nog een keer (of acht) snoozed en zich omdraait, spring ik mijn bed uit zodra de wekker gaat. Soms zelfs eerder dan de wekker. Lange leve de biologische klok. Vervolgens hebben sommige mensen genoeg aan een kopje koffie in de ochtend. En sommige slaan het ontbijt over. Gewoonweg omdat ze ‘geen honger’ hebben.


Ik niet. Wat ik mijn biologische klok noem is denk ik in werkelijkheid wakker worden van uithongering. Wekker? Niet nodig! Een knorrende maag werkt ook perfect.


Mijn ontbijt is voor mij erg belangrijk, een goede start van de dag is het halve werk. En als je de avond van te voren je ontbijt alvast voorbereid scheelt dat de volgende ochtend weer tijd. Dan kunnen de liefhebbers gerust nog een keer snoozen 😉


Ontbijt: de belangrijkste maaltijd van de dag, we kennen deze regel allemaal. Het is de eerste maaltijd na een lange nachtrust. Een goed ontbijt zet de darmen aan het werk en levert energie om de dag goed te beginnen. Een auto zonder benzine komt immers ook niet ver.  Dit heerlijke en voedzame ontbijt maak je een avond van te voren klaar en is een goede start van de dag. Heb je toevallig een restje quinoa over van het diner? Ideaal voor dit ontbijtje!


Vrij van gluten, lactose, suiker en ook nog eens vegan!

Overnight Quinoa Parfait

Je hebt nodig:

♦ 75 gram (gekookte) quinoa

♦ 100 ml amandelmelk (of andere plantaardige melk)

♦ 1 tl kaneel

♦ 1 banaan in plakjes

♦ 1 flink el amandelpasta

♦ handje walnoten


Bereiding:

Bereid de quinoa een avond van te voren. Kook de quinoa zoals op de verpakking staat aangegeven (in water met een beetje Keltisch zeezout). Ik maak graag een grote hoeveelheid quinoa om deze vervolgens in porties te bewaren in de koelkast. Zo heb je altijd een voorraadje voor een snel ontbijtje of om toe te voegen aan een voedzame salade. Heb je toevallig een restje over van het avondeten? Dan kun je de eerste stap overslaan.


Meng de (afgekoelde) quinoa met de melk en kaneel en zet afgedekt in de koelkast. De volgende ochtend roer je dit even door. Doe er een flinke lepel amandelpasta bij en maak af met de banaan en walnoten. Of maak er net zoals mij een mooie parfait van! Strooi voor de garnering nog wat kaneel eroverheen. Enjoy!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page