Kwarkpannenkoekjes met Kefir kwark
Sinds kort eet ik geregeld kefir kwark. Ik vind het echt ontzettend lekker! Kefir is bijzonder romig en rijk van smaak. Waar ik normaal gesproken zuivelproducten niet goed verdraag gaat het met Kefir hartstikke goed. Nu tref ik het dat er bij mij in de buurt een boerderijwinkel zit die kefir van rauwmelkse producten verkoopt. In rauwmelkse producten als kefir zitten namelijk veel goede bacteriën.
Wat is Kefir
Kefir is een gefermenteerd zuivelproduct dat ontstaat dankzij een specifieke mix van heilzame micro-organismen. Het gaat hier om melkzuurbacteriën die goed zijn voor de spijsvertering en helpen tegen allerlei westerse welvaartsziektes als overgewicht, hart- en vaatziektes, diabetes en kanker. Bovendien helpen deze bacteriën de spijsvertering te stimuleren. Kefir is een gezond probiotica en versterkt je immuunsysteem.
Voor de bereiding van de kefir van De Anna Hoeve wordt uitsluitend rauwe melk gebruikt. In rauwe melk zitten veel voedingsstoffen, waaronder melkzuurbacteriën. Het gaat hier om gezonde bacteriën, die een gunstige uitwerking hebben op onze darmflora. Deze melk wordt niet gepasteuriseerd zodat de volledige werking van alle enzymen, vitaminen en mineralen behouden blijft. Naast dat het superlekker is, is het ook licht verteerbaar en heeft het een hoge voedingswaarde.
Kefir en lactose-intolerantie
Omdat een deel van de lactose van de originele melk die voor de kefir wordt gebruikt, door gisten en bacteriën is omgezet tot het lactose-verterende enzym lactase, wordt kefir doorgaans goed verdragen door mensen met een lactose-intolerantie.
Waar te koop?
Op de Anna Hoeve in Midwoud zit de boerderijwinkel waar je de rauwe melk, kefir en kefir kwark kunt kopen, maar hun producten zijn binnenkort ook verkrijgbaar bij verschillende winkels in Nederland. Voor een overzicht van alle verkooppunten klik hier.
Je kunt kefir kwark eten zoals je gewend bent met gewone kwark maar je kunt er ook deze heerlijke luchtige pannenkoekjes van bakken. Dit is een ideale maaltijd voor na het sporten. Lekker met mijn versie op de protein fluff en verse aardbeien!
Je hebt nodig voor 2 porties
Pannenkoekjes ♥ 50 gram havermeel ♥ 1 ei ♥ 1/2 theelepel vanillepoeder ♥ 1 theelepel baking soda ♥ 5 eetlepels (kefir) kwark* (ca. 150 gram)
* Heb je geen Kefir kwark en kun je lactose verdragen? Dan kun je ook Griekse yoghurt/kwark gebruiken. Anders zijn kokos- en sojayoghurt (lactosevrije) alternatieven.
Protein fluff ♥ 1 scoop vanille erwten eiwitpoeder ♥ 1-2 eetlepels cacaopoeder ♥ water
♥ Aardbeien (of ander fruit naar keuze)
Bereiding
Meng het havermeel met de baking soda. Voeg vervolgens het ei, de vanillepoeder en de kwark toe. Meng dit tot een mooi beslag. Verwarm een beetje kokosolie in een pan en bak kleine pannenkoekjes op middelhoog vuur. Wanneer ze goudbruin zijn draai je ze om en bak je de pannenkoekjes ook aan deze zijde goudbruin.
Ondertussen maak je de proteïnefluff door de eiwitpoeder en cacao met een paar eetlepels water te mengen. Blijf roeren tot er een soort papje ontstaat. Wanneer hij te droog is voeg je steeds een héél klein beetje water toe tot je de gewenste dikte hebt bereikt.
Serveer de pannenkoekjes met de proteïnefluff en verse aardbeien. Enjoy!
Comentários