top of page

Koolrabi salade met appel, geitenkaas en dadel


Een simpele maar lekker frisse salade. Dit soort recepten kan ik in de zomer niet genoeg hebben. Een heerlijke combinatie van frisse appel, knapperige walnoten, zoete dadels en romige geitenkaas. Door de verschillende structuren is de salade extra lekker!

Heb je weleens koolrabi gegeten? Je kan koolrabi zowel gekookt als rauw eten. De smaak is niet zozeer koolachtig, maar vooral fris, zoetig en knapperig. Het doet mij een beetje denken aan een milde variant van radijs. In combinatie met appel komt deze smaak heel goed naar voren.

Koolrabi salade met appel, geitenkaas en dadel

Je hebt nodig

 1 koolrabi  1/2 appel 100 gram zachte geitenkaas 4 medjoul dadels  50 gram walnoten 1/2 citroen 2 eetlepels peterselie 1 eetlepel mayonaise 1 eetlepel appelazijn peper en zout optioneel: 1 theelepel mierikswortel (vers of poeder)

Bereiding

Schil de koolrabi en snij in lucifertjes. De appel naar wens schillen of de schil eraan laten zitten en snij deze ook in lucifertjes.


Pers de halve citroen uit en meng dit met de koolrabi en appel. Dit gaat het verkleuren van de appel tegen.


Ontpit de dadels en snij in stukjes. Breek de walnoten in grove stukken en verbrokkel de geitenkaas. Meng dit met de koolrabi en appel.


Maak een dressing van de mayonaise, azijn, peper en zout en eventueel de mierikswortel en meng dit door de salade.


Hak de peterselie fijn en strooi deze eroverheen. Enjoy!


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page