top of page

Koekjes van zuurkool met appel en walnoot

Echt winter is het (nog) niet. Maar thuis hebben we ons aan het ‘begin van de winter’ voorgenomen om minstens een paar keer in de week echt winterse kost te eten. Denk aan erwtensoep, boerenkoolstamppot, hutspot, spruitjes, ga zo maar door. Waar ik voorheen niet echt een groot fan van de winterkost was, kan je mij er nu voor wakker maken. Nou bijna dan. Maar lekker is het wel!


Vaak wordt er een grote pan gemaakt waarna er altijd een restje overblijft. En stiekem vind ik dat helemaal niet erg want daar kun je heel lekkere dingen mee maken! Zoals deze zuurkoolkoekjes. Het zure past heel goed bij het zoete van de appel en het iets bittere van de walnoot. Lekker om de volgende dag als lunch mee te nemen!

Je hebt nodig:

♦ Restant zuurkool, ongeveer 250 gram ♦ Halve zoete aardappel, gekookt en geprakt ♦ 1/2 – 1 appel, geschild en in blokjes ♦ Handje walnoten in stukjes ♦ 1 ei ♦ 2 eetlepels havermeel of een ander glutenvrije meel ♦ Kokosolie

Bereiding:

Breek het ei boven een kom en klop los met een vork. Voeg de overige ingrediënten toe en meng goed door elkaar. Hoeveel ik van alles toevoeg doe ik op gevoel, kijk zelf hoeveel appel je toe wilt toevoegen.


Verhit kokosolie in een pan en schep met behulp van een lepel hoopjes zuurkoolmengsel in de pan en druk deze plat. Bak ze met 4 tegelijk in de pan aan beide zijden mooi goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken. Warm, maar ook koud erg lekker. Enjoy!


Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page