top of page

Hartig havermoutje met spinazie en zalm

Wil je eens iets anders dan een zoet havermoutje? Probeer dan eens dit recept voor een hartig havermoutje met spinazie en zalm.

Hartig havermoutje met spinazie en zalm 2

Hartig havermoutje met spinazie en zalm

Ik vind dit echt de ideale avondmaaltijd voor als ik vroeg ga sporten. Of als ik gewoon zin heb in iets makkelijks. Deze bowl is weer eens iets anders dan een zoet havermoutje. Met onder andere spinazie, bosui, zalm, geitenkaas en kruiden is dit met recht een hartig havermoutje. Kijk ook eens bij dit recept voor een hartig havermoutje met champignons!

Hartig havermoutje met spinazie en zalm 1

Je hebt nodig

1 knoflookteen 1/2 kleine ui 6 blokje diepvriesspinazie (verse kan ook, ga dan uit van 100-150 gram) 50 gram havermout 200 ml plantaardige melk Peper en zout Geraspte geitenkaas of 1 eetlepel edelgistvlokken 50 gram gerookte zalm stukje bosui 1 eetlepel pijnboompitten Kokosolie of ghee

Bereiding

Haal van te voren de spinazie uit de diepvries. Gebruik je verse spinazie? Snij deze dan in reepjes en zet opzij.


Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Fruit deze zachtjes in kokosolie of ghee in een steelpan. Vervolgens voeg je de spinazie toe. Roer zo nu en dan om tot de spinazie gaar is. Bij verse spinazie laat je deze slinken.


Als de spinazie ontdooid of geslonken is voeg de havermout en plantaardige melk toe. Laat dit op een laag vuur garen tot een dikke pap. Maak op smaak met peper en zout. Snij ondertussen de gerookte zalm in reepjes en een stukje bosui in ringetjes. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.


Wanneer de havermoutpap gaar is pak je een kom en giet de havermout hierin. Voeg je de gerookte zalm, geraspte geitenkaas, bosui en pijnboompitjes toe. Klaar is je hartig havermoutje met spinazie en zalm, enjoy!

Hartig havermoutje met spinazie en zalm  3

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page