top of page

Hartig havermoutje met champignons

Ik ben dol op ontbijten met havermout. Lekker met banaan en pindakaas… Of aardbeien en cacao nibs… Of blauw bessen mmmm…. Maar ook een hartig havermoutje als diner gaat er zo nu en dan goed in! Met groente, kruiden en geitenkaas. Klinkt vreemd maar het is het proberen waard! ZO lekker dat het is!

Dit is echt ideaal voor avonden dat je een vroege training hebt. Het is een niet al te grote maaltijd zodat je tijdens het sporten niet met een volle buik loopt rond te hossen. Maar het geeft je wel voldoende energie om het optimale uit je training te halen. Echt krachtvoer! Het is het proberen waard, trust me.

Je hebt nodig:

1 knoflookteen 1/2 kleine ui 1/2 bakje champignons (125 gram) 50 gram havermout 200 ml plantaardige melk 1/2 theelepel kurkuma 1/2 theelepel garam masala Peper en zout Geraspte geitenkaas of 1 eetlepel edelgistvlokken Kokosolie of ghee

Bereiding:

Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Fruit deze zachtjes in kokosolie of ghee in een steelpan.


Maak intussen de champignons schoon en snij in stukken. Schep de champignons door de uien met de kurkuma en garam masala. Roer zo nu en dan om tot de champignons gaar zijn.


Voeg de havermout en plantaardige melk toe en laat op een laag vuur garen tot een dikke pap. Maak op smaak met peper en zout. Wanneer de havermoutpap gaar is voeg je geraspte geitenkaas of edelgistvlokken toe. Klaar is je hartig havermoutje, enjoy!


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page