top of page

Granola met vanille en rozenblaadjes

Al ben je een liefhebber van kokos en vanille dan zit je met dit recept sowieso goed. Maar dit is zeker niet een standaard granola recept. Om hem helemaal speciaal te maken heb ik er een ‘bijzonder’ ingrediënt aan toegevoegd. Dit granola recept is er één waarin de rozenblaadjes de hoofdrol spelen zonder dat je het gevoel hebt dat je in zeepsop loopt te happen. Je proeft naast de crunchy sojavlokken, hints van roos en vanille, kokos en zoetige moerbeien. Als dit je geen zomers gevoel geeft!? Een feestje in je bakje kwark, als tussendoortje of wanneer jij er zin in hebt.

Granola met vanille en rozenblaadjes

Deze granola is trouwens super lekker met kokosyoghurt. Maar ook door je gewone kwark met een schep Fit Green Protein aardbei van Orangefit is dit gegarandeerd een feestje.

Je hebt nodig

 100 gram sojavlokken (of havervlokken)  100 gram boekweitvlokken  150 gram gemengde noten  60 ml kokosolie (ca. 2 flinke eetlepels) 2 eetlepels honing 1 theelepel vanille extract of twee theelepels vanillepoeder* ♥ Snufje zeezout 2 theelepels kaneel  30 gram kokosvlokken (chips)  70 gram moerbeien  40 gram lijnzaad  5 gram rozenblaadjes

* Al gebruik je vanillepoeder, meng deze dan met de droge ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.


Hak de noten grof en meng deze in een kom met de soja- en boekweitvlokken, kaneel en zeezout. Gebruik je vanillepoeder? Voeg deze dan ook hier toe.


Smelt de kokosolie met de honing en vanille au bain-marie. Schenk dit bij de vlokken en meng tot alles goed bedekt is.


Spreid uit op de bakplaat en bak voor 30 minuten in de oven. Roer halverwege een keer door.


Meng ondertussen in een kom de lijnzaad, kokosvlokken, moerbeien en rozenblaadjes.


Haal de granola uit de oven en roer de overige ingrediënten erdoor nu het nog warm is. Laat het dan volledig afkoelen. Bewaar de granola in een luchtdichte trommel of weckpot. Enjoy!


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page