top of page

Goed gevulde Misosoep met tempeh


Goed gevulde misosoep met tempeh 14

Goed gevulde Misosoep met tempeh

Ik heb op het moment een grote liefde voor twee producten. Tempeh en miso. Tempeh zijn gefermenteerde sojabonen. Van zichzelf zijn deze bonen niet zo spannend maar wanneer je ze marineert zijn ze zó lekker! Ik verwerk ze te pas en onpas in allerlei gerechten. Met name in curry’s en in misosoep. Dat brengt mij meteen op het andere product waar ik op het moment een voorliefde voor heb, namelijk miso.


Miso is een gefermenteerde pasta gemaakt van sojabonen, rijst met zout en koji. Ik gebruik dit om misosoep van te maken. Het heeft een behoorlijk zoute smaak met het typische accent van de fermentatie. Ik vind het echt een heerlijke smaakmaker!

Goed gevulde misosoep met tempeh 9

You make miso happy 😉

Of je deze misosoep met tempeh nog soep mag noemen laat ik aan jou over, het is in ieder geval een behoorlijk goed gevuld soepje.

Je hebt nodig voor 1 persoon

100 gram tempeh 1 eetlepel tamari 1 theelepel honing of andere vloeibare zoetstof 1/2 theelepel korianderpoeder 1/2 theelepel komijnpoeder

250 ml water 1 eetlepel tamari 1 eetlepel witte misopasta  1/2 kleine rode ui 1 cm gember 50 gram boekweitnoedels 125 gram broccoli 125 gram boschampignons  50 gram edamame boontjes

Verse koriander Kiemgroenten naar keuze (broccoli, alfalfa etc.) Limoensap

Bereiding

Maak in een kommetje een marinade van de tamari, honing, komijn en koriander. Snij de tempeh in blokjes en voeg deze toe aan de marinade. Schep om tot alles goed bedekt is en laat dit even rusten.


Snij de ui in stukken en de gember fijn. Zet een (steel)pannetje met het water, miso, tamari, ui en gember op het vuur en breng aan de kook. Roer goed door zodat de miso ‘oplost’.


Zodra het water kookt voeg je de boekweitnoedels, broccoli, champignons en edamameboontjes toe. Het is verstandig om de boekweitnoedels als eerste in het pannetje te doen. Als deze bovenop de groente liggen worden ze waarschijnlijk niet goed gaar! Laat 5-6 minuten zachtjes koken.


Bak ondertussen de tempeh in een pan met een goede anti aanbaklaag. Bakt de tempeh toch aan dan voeg je steeds een klein beetje water toe.


Serveer de soep in een grote soepkom, verdeel de tempeh erover en bestrooi rijkelijk  met koriander, verse limoensap en wat verse kiemen. Enjoy!

Goed gevulde misosoep met tempeh 6-002


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page