top of page

Framboos Spirulina Smoothie

Framboos spirulina smoothie 8-001

Framboos Spirulina Smoothie

Ik experimenteer regelmatig met spirulina. Dit zoutwater algje is de koning onder de eiwitten! Ook bevat het veel vitamines, mineralen en spoorelementen. Net als chlorella is spirulina waarschijnlijk zeer effectief bij het ontgiften van zware metalen uit het lichaam, helpt het algje om de darmflora weer in balans te brengen, zorgt het voor meer energie bij vermoeidheid en het stabiliseert de bloedsuikerspiegel. Oftewel spirulina is een enorm goede toevoeging op je voedingspatroon. Helemaal wanneer je veel sport, want het helpt bij de opbouw en het behoud van de spiermassa.

Framboos spirulina smoothie 5

Het is en blijft een alg dus de smaak is een beetje eigenaardig. Ik ben er inmiddels aan gewend en ben het zelfs gaan waarderen! Begin je met spirulina? Begin dan met een kleine hoeveelheid, een halve theelepel en bouw het langzaam op! In combinatie met banaan maskeer je de smaak een beetje. Je kunt het iets zoeter maken door er wat honing bij te doen. Samen met de frambozenlaag en chocolade swirl is de framboos spirulina smoothie een heerlijke combinatie!

Je hebt nodig

Roze laag 1/2 bevroren banaan 125 gram frambozen 20 gram Fit Green Protein vanille (Orangefit) 125 ml amandelmelk


Groene laag 1/2 bevroren banaan 1 theelepel spirulina 10 gram Fit Green Protein vanille (Orangefit) 75 ml amandelmelk


Chocoladesaus 1 eetlepel honing (of andere vloeibare zoetstof) 1 eetlepel cacao 1/2 theelepel vanillepoeder 1-3 theelepels amandelmelk


Garnering frambozen

Bereiding

Meng de ingrediënten voor de chocolade drizzle tot een mooie gladde saus. Begin met het mengen van de honing en cacao en voeg vervolgens eerst één theelepel melk toe. De saus moet niet te dun worden want dan loopt deze linea recta naar de bodem van je glas. Een stroperige saus is perfect. Drapeer deze via de zijkanten in het glas.


Blend of mix met de staafmixer de ingrediënten voor de roze laag tot een glad geheel. Giet dit in het glas.


Blend of mix nu de groene laag tot een glad geheel en giet bovenop de roze laag. Garneer met de framboosjes. Enjoy!

Framboos spirulina smoothie 10-001

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page