top of page

Eiwitrijke chocolademousse van bonen

Eiwitrijke chocolademousse van bonen

Dit recept is per toeval ontstaan. Ik had per ongeluk een blikje kidneybonen opengemaakt in de veronderstelling dat ik kikkererwten in mijn hand had. Eenmaal geopend moest hier natuurlijk iets van gefabriceerd worden en wat kwam er als eerste in mijn op? Chocola. Ik moet bekennen dat dat zowat met alles gebeurt. Pompoen? Chocola. Zoete aardappel? Chocola. Tofu? Chocola. Geloof mij, chocola is overal het antwoord op en het combineert ook verrassend goed met veel groentesoorten.


Als je nagaat dat je heerlijke hummus kunt maken van kikkererwten, dat is ook een soort mousse en er regelmatig recepten voorbij komen van brownies waarin bonen de hoofdrol spelen. Waarom dan geen chocolademousse van bonen?


Ik kan je vertellen, het eindresultaat pakt verrassend goed uit! De consistentie is een dikke romige massa met een volle rijke smaak. Maak de chocolademousse af met goodies die jij lekker vindt of serveer het gewoon puur.

Chocolademousse bonen 32

Je hebt nodig voor 2-4 porties:

1 blikje/potje kidneybonen (uitlekgewicht ca. 240 gram)  4 dadels  1 eetlepel kokosolie  4 blokjes pure chocolade (ca. 30 gram, ik gebruikte 92%)  1 scoop Fit Green Protein chocolade  (Orangefit)  150 ml plantaardige melk


Serveersuggesties:  Kokosslagroom  Kokosvlokken  Cacaonibs

Bereiding:

Laat de bonen uitlekken en spoel ze af. Doe ze samen met de dadels, kokosolie, cacaopoeder, proteïnepoeder en melk in de keukenmachine. Laat de machine draaien tot je een gladde, smeuïge massa hebt.


Smelt de chocolade au bain-marie en giet deze bij de mousse. Laat de machine nogmaals draaien tot alles goed gemengd is.


Verdeel de mousse over twee schaaltjes (als ontbijt) of over vier schaaltjes (als dessert) en serveer met goodies die jij lekker vindt. Je kunt ze direct opeten of even in de koelkast laten rusten. Dan wordt de mousse iets steviger. Enjoy!

Chocolademousse bonen 35

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page