top of page

Chocolade Overnight Oats met Kersen

Overnight Oats. Anno nu hoor je niet anders. Het is hip en ook ik ben groot fan. Naast het feit dat het een voedzaam ontbijt is, slaap ik altijd heerlijk met het idee dat dit voedzame ontbijtje de volgende ochtend op mij staat te wachten om opgepeuzeld te worden. Beetje doorroeren, bestrooien met wat lekkers in de zin van fruit, noten, chocolade, of iets waar je de volgende ochtend trek in hebt en KLAAR!


Maak je het de avond van te voren klaar in de net zo fameuze ‘mason jars‘ dan is het zelfs geschikt als ontbijtje ready to go.

Havermout behoort tot de categorie powerfoods en heeft ook nog eens een vriendelijk prijsje. Het is één van de meest voedzame producten. Door de vele vezels is het goed voor de stoelgang en door de trage suikers zorgt havermout voor een sneller en langer ‘vol gevoel’. Daarnaast zorgt het voor een snellere vetverbranding en een snellere opbouw van spiermassa. Zeer geschikt dus voor sporters en mensen die een paar kilo’s kwijt willen!


Van nature is havermout glutenvrij. Helaas wordt haver in Europa grotendeels verwerkt in molens en fabrieken waar ook andere gluten houdende granen worden verwerkt of ze worden opgeslagen waar ook andere granen worden bewaard. Wil je havermout die echt vrij is van gluten? Dan is het pas veilig als dit ook daadwerkelijk op de verpakking staat.


En als kers op de taart: met havermout kun je eindeloos variëren!

Je hebt nodig:

♦ 1/2 cup havermout

♦ 3/4 cup amandel-rijstmelk (of andere melk naar keuze)

♦ 1 el amandelpasta

♦ 1 el kokosrasp

♦ 1 el chia zaad

♦ 1 el lijnzaad

♦ 1 el rauwe cacaopoeder

♦ 1 tl rauwe honing

♦ Handje kersen ♦ 1 el pure chocolade in stukjes gehakt of cacao nibs


Bereiding:

De avond van te voren doe je alle ingrediënten uit het eerste rijtje in een kom en schep dit door elkaar. Dek af en plaats in de koelkast. Nu kun je heerlijk onbezorgd gaan slapen. De volgende ochtend haal je het goedje uit de koelkast en roer je het met een lepel door. Strooi er de kersen en de stukjes chocolade of cacao nibs overheen. Enjoy!

Ik hou zelf van dikke overnight oats. Heb je het liever wat dunner, voeg dan meer melk toe. 


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page