top of page

Wafels van amandelmeel

In aanloop naar Pasen komen de lekkerste recepten voorbij. Deze dagen zijn voor veel mensen een moment om met het gezin of familie samen te komen en uitgebreid te tafelen. Genieten van elkaars gezelschap tijdens een Paas-ontbijt, brunch, lunch, borrel of diner. Iedereen geeft er een andere draai aan. Feestdagen betekenen voor mij altijd extra werken en dan blijft er jammer genoeg minder tijd over om lekkere recepten uit te proberen en met jullie te delen. Vanochtend ben ik extra vroeg uit mijn bed gesprongen om nog even een receptje met jullie te delen. Geïnspireerd door de superleuke Facebookpagina Studentenvoer een heerlijk recept voor wafels. Heerlijk als ontbijt, bij een uitgebreide brunch of een heerlijke lunch.

Wafels glutenvrij 5

Ik moet toegeven: ik heb een serieuze kokosslagroom verslaving ontwikkeld. Helemaal in combinatie met frambozen is dit niet te weerstaan. Je kunt natuurlijk ook voor een andere topping kiezen! Bijvoorbeeld kwark met mango of gebakken banaan met kaneel.

Wafels glutenvrij 11

Al hou je niet zo van kokos, dan kun je de kokosmeel vervangen voor een andere meelsoort, bijvoorbeeld haver- of boekweitmeel. Of maak de wafels compleet van amandelmeel.

Je hebt nodig voor 2 personen: ♦ 75 gram amandelmeel ♦ 2 eetlepels kokosmeel ♦ 2 eieren ♦ 100 ml plantaardige melk ♦ 1 eetlepel honing ♦ 1 theelepel kaneel ♦ 1 theelepel bakpoeder

♦ 2 eetlepels kokosslagroom ♦ Frambozen, vers of diepvries ♦ 1 eetlepel kokosrasp

Bereiding

Zet de wafelijzer aan. Mijn wafelijzer heeft maar één stand. Beschik jij over een luxere wafelijzer zet deze dan aan op de middelste stand. 


Meng met een vork, in een kom de amandelmeel, kokosmeel, eieren, melk, honing, kaneel en bakpoeder goed door elkaar. 


Vet de wafelijzer in met wat kokosolie. 


Doe het mengsel in het midden van de wafelijzer en doe hem dicht. Mijn wafelijzer met maar één stand had 8 tot 10 minuten nodig tot de wafel klaar was.


Bij de betere wafelijzers is je wafel ongeveer na 5 minuten klaar en kun je hem versieren met kokosslagroom, frambozen en nog wat kokosrasp. 


Je kunt de wafels ook met wat honing, notenpasta, kwark of ander vers fruit eten!

Wafels glutenvrij 8

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page