top of page

Sportpannenkoeken met teffmeel

Topsporters vragen het uiterste van hun lichaam en hebben daarvoor ook topvoeding nodig. Deze voeding moet niet alleen gezond zijn, maar ook de prestaties en het herstel ondersteunen. Teffmeel staat bekend om haar voedzame eigenschap en hoge ijzergehalte. Voor sporters heeft teff qua macro nutriënten de perfecte samenstelling. Teff bevat veel ijzer, calcium, langzaam verteerbare koolhydraten en is glutenvrij. Ethiopische langeafstandlopers zweren erbij. Zij zijn ervan overtuigd dat een deel van hun prestaties te danken is aan teff.

Wat maakt teff anders dan andere graansoorten? Ten opzichte van alle andere graansoorten doseert teff de afgifte van energie over een lange tijd. Het voorkomt de zogenoemde ‘hongerklop’ tijdens het sporten. Na het eten van teff blijft de bloedsuikerspiegel gelijkmatig en vertoond geen grote pieken en dalen. Tevens bevat teff veel proteïne en is het een bron van vezels.

Doordat teff een unieke kwaliteit eiwit bevat, een goede aminozuurverhouding en een juiste mix aan mineralen, zorgt teff voor een snel herstel tijdens en na de sportieve inspanning. En zeg nou zelf, wie wil nou niet starten met de training of herstellen met deze sportpannenkoeken van teffmeel!

Ik serveerde mijn pancakestack met kokosyoghurt en verse aardbeien. Yum! Liever geen eieren? Je kunt deze vervangen voor een gepureerde banaan.

Je hebt nodig

Voor 2 porties

100 gram teffmeel 150 ml amandelmelk 2 eieren 1 theelepel kaneel 1 theelepel bakpoeder Kokosolie om in te bakken Toppings naar keuze*

* Op de foto zie je de pannenkoekjes geserveerd met kokosyoghurt en verse aardbeien.

Bereiding

Mix de teffmeel met de kaneel en bakpoeder. Voeg de eieren en het melk toe en mix goed met elkaar tot er geen klontjes meer in zitten.


Verwarm een pan met een beetje kokosolie. Schep één grote opscheplepel beslag per pannenkoekje. Wanneer de bovenkant begint te bubbelen en droog wordt, draai je ze om en bak je ze nog twee minuutjes aan de andere kant. Herhaal dit tot het beslag op is. Ik haal acht pannenkoekjes uit het beslag.


Stapel de pannenkoeken op en versier met kokosyoghurt, vers fruit en cacaonibs. Enjoy!


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page