top of page

Spinaziesalade met falafel

Dit is echt één van mijn favoriete lazy sunday recepten. Een heerlijke spinaziesalade met falafel die binnen no time op tafel staat. Lekker als lunch of serveer als diner met bijvoorbeeld focaccia. Ik gebruikte de kant-en-klare falafelballetjes van Florentin. Deze zijn glutenvrij en bevatten verder ook geen rotzooi. Vooral de Tamruc is erg lekker in deze salade. Deze zijn wat zoeter doordat er dadels en pruimen in zitten. De falafel van Florentin kun je kopen bij de Ekoplaza maar ook andere natuurwinkels zullen deze vast wel in het assortiment hebben! Natuurlijk kun je ook andere falafel gebruiken of maak ze zelf.


Spinaziesalade met falafel

Je hebt nodig

2-3 personen

100 gram babyspinazie 1 pot kikkererwten, ca. 240 gram uitlekgewicht 2 bosuitjes 1/2 avocado  6 zongedroogde tomaten 50 gram granaatappelpitten 12 stuks Florentin Tamruc falafel (zelf maken kan natuurlijk ook) Balsamico dressing (olijfolie, balsamico, evt. honing en peper en zout) Kruiden naar smaak (ik gebruikte peterselie en rozenblaadjes)

Bereiding

Bak de falafelballetjes rondom bruin.


Doe ondertussen de spinazie in een schaal. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken.


Snij de bosuitjes in fijne ringetjes, de avocado in blokjes en de zongedroogde tomaten in reepjes. Voeg dit samen met de kikkererwten en granaatappelpitten toe aan de spinazie.


Besprenkel met de balsamico dressing en de kruiden en hussel door elkaar.


Leg de falafelballetjes bovenop de salade en serveer. Enjoy!


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page