top of page

Speculaasbrood met Peer

We kennen allemaal de heerlijke combinatie van speculaaskruiden met een vulling van zoet amandelspijs. Het zijn beste vriendjes en waarom dan niet een speculaasbrood van amandelmeel? En wat combineert daar nog meer goed bij? Peer! Ik verwerkte hele peren in dit brood.

Dit speculaas-amandelmeelbrood is super voedzaam door het gebruik van amandelmeel, kokosmeel kokosolie en eieren. Begin je dag op deze manier te beginnen en je bloedsuiker blijft stabiel en je zal veel minder behoefte hebben aan zoet of de welbekende dip (‘ik heb trek!’) meemaken. En met al dat decemberlekkers waar we mee geconfronteerd worden, is dat haast een onontbeerlijk!

Je hebt nodig:

♦ 250 gram amandelmeel ♦ 2 eetlepels kokosmeel ♦ 3 eetlepels gebroken lijnzaad ♦ 30 gram speculaaskruiden ♦ 2 theelepels bakpoedermix of 1 theelepel bakpoeder + 1/2 theelepel baking soda ♦ Snufje Keltisch zeezout ♦ 4 eieren ♦ 100 gram zachte kokosolie ♦ 1 eetlepel honing ♦ 1 eetlepel appelazijn ♦ 50 ml plantaardige melk ♦ 2 (onrijpe) handperen


Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier en zet opzij.


Schil de peren maar laat ze wel heel en met het steeltje eraan. Zet ook deze opzij.


Doe de amandelmeel, kokosmeel, lijnzaad, speculaaskruiden, bakpoeder en zeezout in een kom en meng dit door elkaar. Kluts in een andere kom de eieren los. Doe hier de honing, appelazijn, melk en kokosolie bij en mix dit met een mixer door elkaar. Voeg vervolgens al mixend beetje bij beetje de droge ingrediënten toe. Mix tot alles goed gemend is. Het is een beetje een stug en dik beslag, maar dat hoort zo! Doe het beslag in de cakevorm en druk de twee peren erin.


Plaats voor 40 minuten in de oven. Zodra hij klaar is haal je het brood voorzichtig uit de vorm door deze op te tillen aan het overhangende bakpapier en plaats op een rooster. Snij het brood pas aan wanneer hij volledig is afgekoeld! Amandelmeel heeft de neiging snel te brokkelen wanneer deze nog warm is. Lekker met amandelpasta of appelstroop. Enjoy!


Recente blogposts

Alles weergeven

Yorumlar


bottom of page