top of page

Speculaas Tahin Granola

speculaas tahin granola 14

Dit recept is min of meer ontstaan door mijn introductie met sojavlokken. Ik kan je vertellen, die introductie liep uit op een zeer korte affaire. We waren eenmaal gewoon niet voor elkaar gemaakt. Beetje vlak, saai en niet zo stevig als ik had verwacht.


Daardoor verdween hij al gauw achter in één van mijn kastjes. Laatst kwam ik hem weer tegen en ik vond het sneu dat ik hem daar zo alleen had achtergelaten. Misschien moesten we het nog eens proberen. Deze poging verliep uiteindelijk beter dan ik had verwacht.

Speculaas tahin granola

Door de sojavlokken te roosteren in de oven worden ze juist heerlijk knapperig en door ze te combineren met andere smaakmakers zijn ze niet meer zo vlak van smaak. Mocht je nou geen sojavlokken in huis hebben (die kans schat ik groot in) dan kun je ook prima havervlokken (of een ander graansoort) gebruiken.


Met dit recept maak je een heerlijke speculaas tahin granola die helemaal bij de tijd van het jaar past. Zo gemaakt en extra lekker door de tahin. Het liefst eet ik dit de hele dag door. ‘s Ochtends over mijn kokosyoghurt met peer, ‘s middags over een salade (ja ook lekker!) en verder is het ook lekker de granola zo uit het vuistje te eten 😉

Je hebt nodig:

150 gram sojavlokken (of havervlokken) 100 gram boekweitkorrels 50 gram pompoenpitten/zonnebloempitten/sesamzaad 100 gram walnoten/pecannoten/cashewnoten 1 eetlepel speculaaskruiden 1 theelepel vanillepoeder 1 theelepel amandelextract Snufje zeezout  80 gram tahin

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 150 graden.


Meng alle droge ingrediënten met elkaar. Voeg de tahin en amandelextract toe en schep door tot alles gelijkmatig verdeeld is.


Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid de granola over de bakplaat. Zet de bakplaat voor 20 tot 30 minuten in het midden van de oven totdat de granola goudbruin kleurt en enigszins knapperig is. Roer regelmatig om.


Nu komt het moeilijkste gedeelte. Haal de bakplaat uit de oven en laat de granola echt helemaal afkoelen, dan pas wordt ‘ie knapperig. Doe in een goed afgesloten (weck)pot en je kunt de granola zeker 2 weken bewaren. Enjoy!


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page