top of page

Salade met gegrilde aubergine

Salade met gegrilde aubergine 3

De derde keer dat ik deze salade maakte was voor de foto zodat ik het recept met jullie kon delen. En het is sowieso geen straf om deze salade nog een keer te maken want hij is hartstikke lekker! Voordat ik aan de slag ging met het recept, legde ik de hele setting klaar. Mooie schaal om de salade op te presenteren. Check. Accessoires zoals het saladecouvert. Check. Mooie ondergrond. Check. Een goede voorbereiding is tenslotte het halve werk 😉 Aan de slag!

Salade met gegrilde aubergine 15

Ik trek de koelkast open en pak de aubergine, die is tenslotte de hoofdrolspeler in dit gerecht. Courgette? Oh nee het laatste stukje heb ik van de week in het pastagerecht verwerkt voor vriendlief. Paprika dan maar. Gerookte zalm. Zalm? Waar is mijn zalm! Ook die heeft vriendlief soldaat gemaakt. Over een goede voorbereiding gesproken! Gelukkig is hij zijn paling vergeten, dan gebruiken we die wel. Ik had tenslotte de hele setting al klaar staan. Die foto moest er hoe dan ook komen en naar de winkel racen zag ik ook niet zitten.

Salade met gegrilde aubergine 10

Het originele recept is dus anders dan zoals op de foto te zien is. Gelukkig was deze salade ook heerlijk! Daarom heb ik in de beschrijving beide varianten vermeld. Mocht je het één wel in huis hebben maar het ander niet? Geen paniek, er valt altijd wel weer iets van te maken 😉 Het originele recept is met courgette en gerookte zalm.

Salade met gegrilde aubergine 13

Je hebt nodig voor 1 persoon:

 halve aubergine  1 ei ♥ 2 eetlepels amandelmeel  1/3 courgette* kokosolie  25 gram rucola melange  bosuitje 50 gram gerookte zalm*  1 eetlepel olijfolie  1/2 eetlepel balsamico azijn  1 kleine theelepel mosterd  Peper en zeezout

* Op de foto zie je dezelfde salade alleen dan is de courgette vervangen voor 1/2 paprika en de gerookte zalm voor 1 gerookte paling (middelgroot).

Bereiding:

Klop het ei los en roer de amandelmeel erdoorheen. Snij de aubergine over de lengte in dunne plakken en wentel ze aan beide zijde door het eimengsel. Leg de plakken op een groot bord.


Verhit een eetlepel kokosolie in een (grill)pan en bak de aubergineplakken goudbruin aan beide kanten. Snij ondertussen de courgette of paprika in plakken en grill deze ook. Laat uitlekken op keukenpapier.


Verdeel de sla over een diep bord. Snij de zalm in reepjes of ontdoe de paling van zijn velletje en graten en snij in stukken. Verdeel de vis over de sla. Snij een deel van het bosuitje in ringetjes en strooi deze over de salade.


Maak van de olijfolie, balsamicoazijn, mosterd, peper en zout een dressing.

Verdeel de courgette of paprika over de salade en giet de dressing erover. Als laatst leg je de plakken aubergine op de salade en serveer. Enjoy!

Salade met gegrilde aubergine 1

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page