top of page

Quiche met aardpeer en pastinaak

Dit recept voor een quiche met aardpeer en pastinaak behoort tot de serie die ik gemaakt heb voor het Pure Food-fotoproject met Richard Hartendorp.


Quiche met aardpeer en pastinaak

Een heerlijke quiche met een paar van de vergeten groenten. Een mooi gerecht waarin de combinatie van smaken van de aardpeer, pastinaak en hazelnoot goed tot zijn recht komen. De bodem is van quinoa en amandelmeel gemaakt en glutenvrij! Indien je geen lactose mag kun je de geitenkaas gerust weglaten.


Gebruik dan wel iets meer room. Eventueel kun je er edelgistvlokken (ongeveer 40 gram) aan toevoegen voor een kaassmaak.

Quiche met aardpeer en pastinaak

Je hebt nodig


Voor de bodem ♦ 150 gram quinoa ♦ 50 gram amandelmeel ♦ 2 eieren ♦ 50 gram kokosolie ♦ 1 eetlepel warm water ♦ Snufje Keltisch zeezout


Voor de vulling ♦ 500 gram aardperen ♦ 1 pastinaak ♦ 40 gram hazelnoten, grof gehakt ♦ 4 eieren ♦ 200 ml amandelroom cuisine (bijvoorbeeld van EcoMil) ♦ 150 gram zachte geitenkaas* ♦ Peper en zout ♦ Optioneel: peterselie voor het garneren* Indien je geen lactose mag kun je deze prima weglaten. Voeg dan wel iets meer room toe. Eventueel kun je er edelgistvlokken aan toevoegen voor een kaassmaak.

Bereiding

Bereid de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing. Verwarm de oven voor op 175 C. Vet de taart-/quichevorm in met kokosolie. Laat de quinoa een klein beetje afkoelen en meng vervolgens het amandelmeel, de kokosolie, de eieren, het water en het zeezout erdoor. Pureer het mengsel met de staafmixer. Schep het mengsel in de bakvorm, verdeel het gelijkmatig en druk goed aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de taartbodem in ongeveer 20 minuten voor.


Maak de aardperen en pastinaak schoon en snijd of schaaf in dunne plakjes. Stoom de groenten in ongeveer 10 minuten beetgaar. Dit kun je het beste in twee delen doen. Doe de helft van de gestoomde groenten op de voorgebakken quiche bodem en verdeel er de hazelnoten over. Vervolgens verdeel je er de rest van de gestoomde groente over.


Klop de eieren met de room, verbrokkel de geitenkaas en meng erdoor. Giet dit mengsel over de quiche.


Bak de quiche nog ongeveer 35 minuten op 175 graden. Garneer met grof gesneden peterselie. Enjoy!


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page