top of page

Pappardelle pesto met spinazie (glutenvrij)

Goede voeding is belangrijk voor een goede sportprestatie. Zelf merk ik dat ik goed reageer op koolhydraten in periodes met veel sporten. Wanneer ik niet goed eet of slaap, merk ik dit direct in mijn kracht- en uithoudingsvermogen.


Bij duursporten, zoals hardlopen, zijn koolhydraten een belangrijk onderdeel van de voeding. Koolhydraten leveren snel en voldoende energie. Hoe intensiever de training, hoe meer koolhydraten je verbrandt. Heb je niet voldoende energie in voorraad dan kun je opgegeven moment de “man met de hamer” tegenkomen.


Zorg dus dat je voor de training of wedstrijd de glycogeen voorraad goed hebt aangevuld. En doe dit ook weer na de training. Het blijft goed om ook eiwitten in te nemen voor spierherstel, maar hier ligt de focus minder op dan bij bijvoorbeeld krachttraining.

Pappardelle pesto glutenvrij 21

Koolhydraten stapelen

Voordat je aan een intensieve training of wedstrijd begint is het belangrijk dat je lichaam maximaal geladen is met energie. Onder (marathon)lopers is het eten van koolhydraatrijke voeding zoals pasta of aardappelen zeer populair. Dit wordt ook wel koolhydraat stapelen genoemd. Vooral in de laatste drie dagen voorafgaand de wedstrijd is het goed om de hoeveelheid koolhydraten te verhogen om de energievoorraden in het lichaam aan te vullen/te verhogen.


Pappardelle pesto

Wil je koolhydraten stapelen of ben je gewoon gek op pasta, dan is dit recept perfect voor jou!

Pappardelle pesto glutenvrij 17

Je hebt nodig

200 gram glutenvrije pappardelle (zijn gluten geen probleem, dan kun je ‘gewone’ pappardelle in de supermarkt vinden 1 kleine rode ui 1 knoflookteen 250 gram kastanjechampignons 200 gram spinazie 4 eetlepels pesto Peper en zout Optioneel: Parmezaanse kaas of edelgistvlokken*

* Edelgistvlokken zijn verkrijgbaar bij de Gezondheidswinkel de Vergulde Vijzel in Enkhuizen

Bereiding

Maak eerst de pesto volgens dit recept.


Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook.


Snipper ondertussen de ui en snij de knoflook fijn. Snij de champignons in plakken.


Zodra het water kookt, kook je de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking.


Verhit kokosolie in een koekenpan en bak hier de ui, knoflook en champignons in. Voeg op het laatst de spinazie toe en roer tot deze begint te slinken.


Giet de pasta deels af (laat een beetje kookvocht in de pan zitten!) en meng hier de pesto door. Schep op twee borden en verdeel het champignon-spinazie-mengsel over de pasta.


Serveer eventueel met Parmezaanse kaas of edelgistvlokken. Enjoy!

Pappardelle pesto glutenvrij 9

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page