top of page

Ontbijttaartje uit de oven (met groente)

Dit is op het moment toch wel één van mijn favoriete ontbijtjes. Dit ontbijttaartje is heerlijk smeuïg en heeft een rijke chocoladesmaak. Echt een traktatie als ontbijt en er zit ook nog eens groente in verstopt! Van de courgette proef je niets terug maar het zorgt er wel voor dat het ontbijttaartje heerlijk smeuïg wordt. En je hebt gelijk de eerste groente van de dag te pakken. Het is wel een flinke portie. Als je niet zo'n grote eter als mij bent kan je het mengsel over twee schaaltjes verdelen zodat je twee ontbijtjes hebt of eet het restant bij de lunch op.


Je hebt nodig

2 afgestreken eetlepels (haver)meel 1 afgestreken eetlepel cacao* 15 gram plantaardige eiwitpoeder (smaak naar keuze)** 1 theelepel bakpoeder of bakingsoda 1 ei

1 afgestreken eetlepel pindakaas of verantwoorde chocolade pindapasta ca. 120-150 gram courgette (ca. 1/3 courgette) blokje pure chocolade, gehakt optioneel: kokosolie


* tip! Je kan het cacaopoeder ook vervangen voor speculaaskruiden

** het eiwitpoeder kan je vervangen voor nog een afgestreken eetlepel (haver)meel


Toppings naar keuze, bijvoorbeeld:

sinaasappel + kokosyoghurt banaan + pindakaas blauwe bessen + kokosyoghurt


Bereiding

Je kan het ontbijttaartje in de magnetron of oven bereiden. Zelf ben ik geen voorstander van de magnetron. Dus als je er de tijd voor hebt zou ik zeker de oven aanraden. Heb je minder tijd, dan is op zijn tijd de magnetron handig.


Als je het ontbijttaartje in de oven bereid is het aan te raden om het ovenbestendige schaaltje van te voren in te vetten met wat kokosolie. Voor de magnetronvariant is dit niet nodig. Gebruik een ovenschaaltje of bakvorm met een diameter van max 15 cm.


Voor de ovenvariant: verwarm de oven voor op 185 graden.


Rasp de courgette fijn en mix deze met de overige ingrediënten in een oven-/magnetronbestendig schaaltje tot alles goed gemengd is.


Plaats het schaaltje voor ca. 25 minuten in de oven of in de magnetron op 900 watt voor 1:40 minuten.


Maak het af met jouw favoriete toppings. Enjoy!Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page