top of page

No waste broccolisoep van stronken

Broccolisoep van stronken

Bij het bereiden van broccoli blijf ik heel vaak zitten met de stronk. Zonde om weg te gooien! Want deze is gewoon eetbaar. Je kunt hem zelfs rauw eten. Snijd hiervoor de onderkant eraf en schil de zijkanten. Heerlijk zo uit het vuistje of met een lekkere hummusdip. Is rauw niets voor jou? Dan is dit recept wellicht iets voor jou!


Ik stop de stronken in de vriezer en zodra ik er genoeg heb verzamelt maak ik er dit heerlijke soepje van. De avond ervoor of ‘s ochtends, als je de soep voor het avondeten bereid, haal je de stronken uit de vriezer. Laat deze in een pan ontdooien en ze zijn klaar voor gebruik!

Broccolisoep van stronken 6

No waste!

Je kunt de broccolistronken zo invriezen of eerst schillen. De schil van de stengels is best wel vezelig. Gelukkig kan mijn krachtige keukenmachine deze vezels goed hebben. Aan jou de keus dus om ze geschild of ongeschild in te vriezen.


Serveer de soep met avocado en geroosterde zonnebloempitten. Wil je iets stevigers? Serveer dan de soep met een lekker (glutenvrij) geroosterd broodje.


Broccolicious

Broccolisoep van stronken 15

Je hebt nodig

5 stronken broccoli 1 liter water 1 eetlepel bouillonpoeder (ook verkrijgbaar bij de meeste Ekoplaza’s) 1 ui 200 ml kokos cuisine (Isola Bio, Ecomil of neem soja- of rijst cuisine) 15 gram verse basilicum peper en zout 1 avocado zonnebloempitten

Bereiding

Breng 1 liter water met het bouillon aan de kook. Snipper de ui en snijd de stronken van de broccoli in stukken. Voeg de ui en broccoli toe en kook 20 minuten of tot de stronken zacht zijn.


Neem de pan van het vuur. Voeg de room en de basilicumblaadjes toe. Pureer met de staafmixer of keukenmachine tot een gladde soep. Voeg eventueel wat extra water toe als de soep te dik is. Maak op smaak met peper en zout.


Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan.


Snijd de avocado door midden, verwijder de pit en snij in de lengte in plakken. Lepel de avocado uit de schil. Verdeel de soep over diepe borden. Serveer met de avocado en strooi de zonnebloempitten erover. Enjoy!

Broccolisoep van stronken 14

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page