top of page

Koud soepje van appel, wortel en gember

Op het Dutch Raw Food Festival in Amsterdam heb ik veel inspiratie opgedaan. Waaronder dit koude soepje, lekker voor zomerse dagen. Het doet een beetje denken aan gazpacho. Dit sapje is de eenvoud zelve. Soms kan iets zo simpel zijn en zo puur, juist door de eenvoud. Dit soepje is gebaseerd op vers groentesap uit de sapcentrifuge/slowjuicer. Zelf maak ik regelmatig sap van groente en/of fruit. Mijn grote favoriet is appel, wortel en gember. Heerlijke combi! Dit soepje viel dan ook erg goed in smaak. Hij is zeker het delen waard!


Koud soepje van appel, wortel en gember

Om dit soepje te kunnen maken heb je een sapcentrifuge of slowjuicer nodig en een blender of staafmixer. Het zou misschien ook in de keukenmachine kunnen. De structuur wordt dan wel anders en je zal water moeten toevoegen.

Koud soepje van appel 1

Je hebt nodig voor 2 personen

♦ 2 grote wortels ♦ 2 appels ♦ 1 tot 2 cm gember ♦ 1 avocado ♦ Verse koriander ♦ Peper

Bereiding

Je hoeft de wortels en gember niet te schillen, maar was ze wel grondig en snijd eventuele lelijke plekjes weg. Duw eerst de wortels en vervolgens de gember door de schacht van de sapcentrifuge. Was de appels, snijd deze in vieren en verwijder de pitten. Duw ook deze door de schacht van de sapcentrifuge.


Snijd de avocado door. Verwijder de pit en lepel iedere helft uit. Doe het vruchtvlees van de avocado bij het sap en pureer dit met een staafmixer tot een glad mengsel. Of doe het tezamen in een blender en blend eveneens tot een glad mengsel.


Maak op smaak met wat peper en verse koriander. Verdeel over 2 glazen of kommen en serveer meteen. Enjoy!

Koud soepje van appel  3

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page