top of page

Homemade Eiersalade

Ook zoveel hardgekookte eieren over na die fanatieke paaseierenzoektocht door de tuin? Of heb je toevallig ook een kennis die erg gul is met het weggeven van (ganzen)eieren? Of ben je gewoon op zoek naar een lekker recept om een overschot aan eieren weg te werken? Ideaal om er een homemade eiersalade van te maken.

Homemade Eiersalade 1

Homemade Eiersalade

Er is niets makkelijker dan zelf eiersalade maken. Ja behalve door het kant en klaar in de winkel te kopen. Maar die zit dan ook vol met E-nummers en additieven. Iets waar ik niet echt vrolijk van wordt. Zelfgemaakte eiersalade is een stuk gezonder. En ook nog eens véél lekkerder!

Homemade Eiersalade 2

Lekker voor de lunch op een luxe broodje, met stokbrood en sla als avondeten en s’avonds heerlijk op een toastje. Ook lekker met stukjes asperge en gerookte zalm erdoor!

Je hebt nodig (voor een flinke voorraad)

♦ 8 eieren (ik gebruikte 4 ganzeneieren*) ♦ 4 eetlepels mayonaise** ♦ 1 klein uitje ♦ 2 eetlepels versie bieslook ♦ 1 theelepel kerriepoeder ♦ Chilipoeder ♦ Peper en zout


* De smaak van ganzeneieren is iets intenser dan van de kippeneieren, doordat ze meer vet bevatten en een relatief grotere eidooier hebben. Ik gebruikte ganzeneieren van tamme ganzen. Heb je eieren van wilde ganzen? Kook de eieren minimaal 15 minuten. Het gehele ei moet goed gegaard zijn, omdat bij wilde eieren het besmettingsrisico’s groter zijn.

** Ik gebruikte de AH Excellent Ambachtelijke Mayonaise. Deze bevat geen suiker of glucose (je moet goed zoeken voor een mayonaise zonder suiker!) en is vol, romig en licht zurig van smaak. Zoals het hoort. En niet zoet zoals je ze normaal gesproken in de supermarkt vindt.

Bereiding

Kook de eieren medium hard in 5 á 6 minuten, laat ze schrikken en pel ze. De ganzeneieren kookte ik in een klein kwartier hard.


Snijd ze in blokjes. Ik gebruikte eerst de eiersnijder om ze vervolgens in stukjes te hakken.


Snijdt het uitje heel fijn en doe dit samen met de eieren in een grote schaal. Bestrooi met zout, een klein beetje peper en chilipeper en flink wat kerriepoeder (ik heb een theelepel vermeld in de ingrediëntenlijst, proef aan het eind altijd even of het naar jou smaak voldoende is, voeg anders nog wat toe. Dit geldt ook voor de chilipoeder).


Lepel de mayonaise erbovenop. Hak de bieslook fijn en doe ook dit in de schaal. Roer het geheel door tot alles goed gemengd is.


En remember: proeven is belangrijk. Voeg naar smaak nog wat kruiden toe. Enjoy!

Homemade Eiersalade 3

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page