top of page

Havermout uit de oven met bramen en banaan

Havermout uit de oven met bramen en banaan 1

Zoals jullie inmiddels misschien wel door hebben, ben ik gek op ontbijten en havermout. Daarom voeg ik die ook geregeld samen! Normaal gesproken ga ik ‘s ochtends voor een snellere versie. Maar aangezien ik al een paar dagen een beetje ziekjes ben en eens een keer wijs thuis ben gebleven, heb ik tijd voor een iets uitgebreider ontbijt. Havermout uit de oven! Als ik daar niet van opknap, weet ik het ook niet meer.

Havermout uit de oven met bramen en banaan 2

Je hebt nodig voor 1 persoon

♦ 50 gram havervlokken ♦ 1 blikje kokosmelk, gekoeld ♦ 1 banaan ♦ handje bramen ♦ klein handje pecannoten ♦ 1 theelepel kaneel ♦ 1 theelepel bakpoeder ♦ beetje kokosolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180° C. Je neemt een kleine ovenschaal die geschikt is voor 1 persoonsgerechten, vet deze in met kokosolie en zet opzij.


Open voorzichtig het blikje kokosmelk en schep de dikke room die aan de bovenkant is ontstaan eraf, zet dit opzij.


Neem een andere schaal, zet die op de weegschaal en weeg de havermout af. Doe hierbij 100 gram van het overgebleven kokoswater uit het blikje.


Schil de banaan, schaaf hier met een kaasschaaf 1 á 2 plakken in de lengte af (afhankelijk van hoe groot je ovenschaal is) en leg deze op zij. Het restant van de banaan prak je tot moes en meng je samen met de bakpoeder en kaneel door het havermout-mengsel.


Vervolgens schep je hier de bramen en pecannoten door en stort je deze massa in het ovenschaaltje. Leg hier bovenop de bananenplakken en bestrooi met kaneel.


Plaats de schaal in het midden van de oven en bak het in 20 minuten gaar. Na deze 20 minuten plaats je het nog eens 5 minuten onder de grill.


Ondertussen klop je de dikke room uit het blikje kokosmelk op tot slagroom, eventueel met een klein beetje vanillepoeder. Serveer direct met een flinke klodder kokosslagroom. Enjoy!

Havermout uit de oven met bramen en banaan 3

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page