top of page

Gezonde Ontbijt Pannenkoekjes

Het viel mij op dat al mijn recepten uit maart, in welke vorm dan ook, chocolade bevat (hoezo chocoholic?). Tijd voor wat anders dus! Zoals ik al eerder heb benadrukt is het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag. Ook pannenkoeken kunnen een onderdeel van een gezond ontbijt en levensstijl zijn! Geef je ontbijt een wake-up call met dit heerlijke pannenkoeken recept (of brunch voor heerlijke uitslaap zondagen 😉 ).

Pannenkoekjes kokosroom-framboos 17

Voor het bakken van deze kleine pannenkoekjes gebruikte ik vier kookringen met een diameter van 7 cm. Voor een zogenaamde pancake stack (én voor de foto) is dit natuurlijk leuk maar een kleine pan om ze in te bakken volstaat natuurlijk ook. Met deze hoeveelheid kun je dan twee pannenkoekjes maken.

Pannenkoekjes kokosroom-framboos 16

It’s so FLUFFY, I’m gonna…!!!

Je hebt nodig:

♦ 45 gram havermout ♦ halve banaan ♦ 1 ei ♦ 3 flinke el kokosmelk* ♦ 1 el amandelmeel ♦ 1 scoop proteïne poeder** ♦ 1 tl honing ♦ 1 tl vanillepoeder (bij gebruik van vanille proteïne poeder laat je deze achterwege) ♦ 1 tl bakpoeder + 1 tl baking soda

Bereiding:

Mix alle ingrediënten met een staafmixer tot een glad beslag. Verhit wat kokosolie in een kleine pan en bak de pannenkoekjes op middel-laag vuur aan beide kanten goudbruin. Gebruik je net als ik kookringen: verhit dan wat kokosolie in een grote pan en vet ook de onderste rand van de kookringen in met kokosolie. Zet deze in de pan.


Verdeel het beslag over de ringen (ong. 2 el per ring). Voordat je de pannenkoekjes omdraait verwijder je de ringen. Deze zouden dan gemakkelijk los moeten laten. Bak ook de andere kant tot ze goudbruin zijn en serveer.


* De pannenkoekjes op de foto heb ik geserveerd met frambozen-kokosroom. Klop hiervoor met een handmixer de kokosroom met een handje frambozen. Wanneer lactose geen probleem is kun je de kokosroom (en ook de kokosmelk in de pannenkoekjes) vervangen voor Griekse yoghurt of kwark. Enjoy!

** Ook te vervangen door bijvoorbeeld haver- of boekweitmeel.

Pannenkoekjes kokosroom-framboos 18

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page