top of page

Gevulde Flespompoen

De meeste mensen vinden de herfst helemaal niet fijn. Toegegeven.. Ik ben ook meer een lente en zomer mens. Maar de herfst heeft ook erg mooie kanten! De bladeren om je heen veranderen in de meest prachtige kleuren die langzaam van de bomen vallen, een grote mok dampende thee, de houtkachel die weer aan kan, baksels uit de oven met kruidige specerijen, warme chocolademelk én POMPOEN. Niks mis met de herfst!


Van de pompoenen uit eigen moestuin maken we de heerlijkste herfstgerechten. Van pompoensoep tot pompoencake of geroosterd uit de oven. Onze pompoenen hebben we wel tot het voorjaar kunnen bewaren waardoor we heel lang van deze oranje herfst gigant kunnen genieten!

Dit keer een recept voor gevulde flespompoen. Het pittige van de peper gaat heel goed samen met het zoete van de pompoen.


Het schijnt dat je de schil van een flespompoen kunt eten. Helaas viel dit bij mijn eerste poging erg tegen waarna ik hem nu eigenlijk altijd van te voren schil.

Je hebt nodig: Voor 4 personen

♦ 2 flespompoenen ♦ 300 gram kipgehakt ♦ 100 gram rijst ♦ 1 gehakte ui ♦ 1-2 groene pepers (al gebruik je rode pepers, houd het dan bij 1!) ♦ 4 knoflooktenen ♦ Verse tijm ♦ Peper ♦ Geraspte geitenkaas

♦ Kokosolie

Bereiding

Schil de flespompoenen, snij ze overlangs door de helft en verwijder de pitten en draden. Stoom de pompoenhelften tot ze redelijk zacht zijn. Afhankelijk van de wijze waarop je ze stoomt, kan dit zo’n 30 tot 45 minuten duren.

Ik gebruikte een hapjespan met daarin een stoominzet. De deksel legde ik kunstig bovenop de pompoenhelften. Update: 1 uur garen in de oven op 150 graden gaat ook prima! 


Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen. Wanneer de pompoenen gereed zijn hol je ze verder uit door het vruchtvlees eruit te schrapen, tot ongeveer 1 centimeter van de rand. Hak dit vruchtvlees fijn.


Verwarm de oven voor op 200 graden. Smeer de bodem van een grote ovenschaal in met kokosolie.


Fruit de ui, de knoflook en de peper in een pan. Vervolgens bak je het vruchtvlees even mee.


Doe het kip gehakt erbij en bak tot het gehakt rul is. Tijm en peper erbij (hoeveelheden naar smaak). Vul de pompoenhelften met het mengsel en leg deze voorzichtig in de ovenschaal. De geraspte kaas erover strooien en plaats de schaal in de oven tot de kaas is gesmolten. Enjoy!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page