top of page

Chocolademousse van zoete aardappel

Bataat, beter bekend als de zoete aardappel, is met recht een ware powerfood. Het lijkt op een oranje wortel, maar dat is het niet. En is het is eigenlijk ook geen aardappel. Maar wat is het dan wel? De zoete aardappel behoort tot de windefamilie (Convolvulaceae). Dit zijn zetmeelhoudende knollen die ook wel bataat worden genoemd en dus officieel een groente zijn. De smaak is zoet en de oranje kleur wil zeggen dat het zeer rijk is aan bètacaroteen.

Chocolademousse van zoete aardappel 1

En verder? Ja, het bevat nog een heleboel andere vitaminen en mineralen. Maar daar ga ik het vandaag niet over hebben. We hebben (ja ook ik) het altijd maar over vitamines, mineralen, vetten, eiwitten, koolhydraten en suikers. Zijn gericht op gezondheid en vooral op gezonde en ongezonde keuzes. Delen onze voedsel in categorieën van gezonde en ongezonde producten en wanneer iets als goed of als slecht bestempeld wordt, willen we altijd -in beide gevallen- dat het tegendeel bewezen wordt. Is dat mens eigen?


Maar wist je dat de meeste stoffen in voeding nog niet zijn geïdentificeerd? Zo las ik op aHealthyLife van Juglen Zwaan dat chocolade bijvoorbeeld méér dan 1200 actieve stoffen bevat, denk aan mineralen, spoorelementen, enzymen en wellicht nog veel, veel meer stoffen waarvan de meeste nog niet eens zijn geïdentificeerd. Dat is de reden waarom whole foods, voedsel in natuurlijke, levende toestand, beter zijn dan de zogenaamde gezonde producten. En hij sluit af met: voeding is pas echt gezond als het geen label heeft. Dus dat! Dit is gewoon chocolademousse. Zonder label ‘goddelijk’. En gezond… met zoete aardappel 😉

Chocolademousse van zoete aardappel 2

Je hebt nodig

♦ 1 zoete aardappel, gaar gekookt ♦ 2 eetlepels rauwe cacaopoeder ♦ 1 theelepel honing ♦ 1 theelepel vanillepoeder ♦ Scheut (ongezoete amandel) melk

Bereiding

Doe alle ingrediënten in een maatbeker en bewerk deze met de staafmixer tot een gladde substantie. Voeg naar wens meer melk toe om de gewenste dikte te bereiken. Enjoy!

Chocolademousse van zoete aardappel 3

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentarer


bottom of page