top of page

Choco Coco taart

Ben je ooit wakker geworden en dat je tegen jezelf zei “ik heb genoeg chocolade in mijn leven gehad, ik hoef niet meer”. Nee ik ook niet. Ik heb wel meerdere keren per week het voornemen om mijn chocolade inname te verminderen. Maar zoals met alle goede voornemens, verdwijnen ze weer net zo snel als je ze had bedacht. Want kom op. Hoe kom ik de dag door zonder iets in chocoladevorm te hebben genuttigd? Het mag dan een vrouwending zijn. Of een hormonaal verhaal of een verslaving. Feit is: chocolade is gewoon goed.

chocolade kokostaart  1

Neem dan de combinatie chocolade en kokos. Het zijn de beste vriendjes. Ik wilde een chocolade-kokostaart maken met een smooth maar stevige consistentie. Dat is zeker gelukt met de combinatie van avocado en Santen. Ik hoop dat andere families er net zo van genieten als de mijne. Hij is heerlijk… decadent, rijk, beetje fudge-achtig en MACHTIG LEKKER.

chocolade kokostaart 2

Schrik niet van de avocado in de ingrediëntenlijst, deze proef je namelijk helemaal niet. Heb je het idee dat je ergens toch nog een vleugje avocado proef, dan is het slechts een kwestie van meer cacaopoeder of zoetstof toevoegen. Gebruik de onbewerkte kokosolie voor die extra subtiele kokossmaak.

chocolade kokostaart 3

Je hebt nodig

Bodem ♦ 1 1/2 cups kokosrasp ♦ 1 1/2 cups boekweitvlokken of -grutten ♦ 1 1/2 cups dadels + 3/4 cup weekwater ♦ 1/2 cup rauwe cacaopoeder ♦ 1/4 cup kokosolie ♦ Snufje Keltisch zeezout


Vulling ♦ 3 avocado’s ♦ 1 pakje Santen (200 gram) ♦ 1/2 cup rauwe cacaopoeder ♦ 1/4 cup + 2 eetlepel rauwe honing ♦ 1 theelepel vanillepoeder ♦ Snufje Keltisch zeezout

Bereiding

Voor de bodem wel je de dadels 15 minuten in warm water. Giet ze af en bewaar het weekwater!


Doe de dadels samen met 3/4 cup van het weekwater, kokosrasp, cacaopoeder, kokosolie en zeezout in de keukenmachine en pulseer tot het goed gemengd is en het zich een kleverige massa vormt.


Voeg de boekweit toe en pulseer nogmaals tot deze goed gemengd is. Al lijkt het wat droog voeg dan beetje bij beetje extra weekwater toe.


Bekleed een vierkante bakvorm van circa 22 cm bij 25 cm met folie. Stort hier het mengsel in, verspreid gelijkmatig en druk goed aan. Zet dit in de koelkast terwijl je de vulling maakt.


Om de vulling te maken smelt je de Santen au bain marie. Terwijl dit op het vuur staat snijd je ondertussen de avocado’s doormidden. Verwijder de pit en lepel iedere helft uit. Doe het vruchtvlees van de avocado’s in de keukenmachine samen met de cacaopoeder, honing, vanillepoeder en zeezout. Pulseer tot een gladde massa. Help bij het mengen door af en toe de randen met behulp van een rubberen spatel naar beneden te schrapen.


Wanneer de Santen zacht is voeg je dit toe aan het chocolademengsel. Pulseer tot het mengsel compleet is opgenomen. Proef of het naar smaak goed is. Voeg desgewenst meer cacaopoeder of zoetstof toe.


Stort het chocolademengsel op de bodem, verdeel gelijkmatig en plaats terug in de koelkast. Laat de taart 2 uur opstijven in de koelkast alvorens je hem aansnijdt.


Zodra de taart gereed is kun je deze garneren met frambozen of ander rood fruit en serveer. Enjoy!

chocolade kokostaart 4

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page