top of page

Chips van wintergroenten

Dit recept behoort tot de serie die ik gemaakt heb voor het Pure Food-fotoproject met Richard Hartendorp. 


Ai ai ai. Dit recept is veel te lang blijven liggen. De lente is volop in gang en madame komt met een recept voor chips van wintergroenten. Ik ga hem toch met jullie delen want dit is er eentje om te onthouden voor komende winter (hoewel ik daar voorlopig nog niet aan wil denken).


Maak deze groentechips als een lekker maar gezond tussendoortje. Je kan de groentechips ook frituren in een beetje kokosolie. Ik verwacht dat ze daar nog knapperiger van worden, maar het is wel minder gezond. Ik kies voor verantwoorde chips en daarom maakte ik deze in de oven.

Food3

Je hebt nodig:

♦ 1 pastinaak ♦ 3 oerwortels (verschillende kleuren) ♦ 1 biet ♦ 1 zoete aardappel ♦ 1 eetlepel kokosolie ♦ Keltisch zeezout


Tip: varieer eens met andere vergeten wintergroenten zoals koolraap, pompoen, aardpeer, kervelwortel, rammenas, peterseliewortel, witte of gele bietjes

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.


Doe de eetlepel kokosolie in een schaaltje en laat dit op de kachel zacht worden. Je kunt de kokosolie ook in een glaasje doen en het glaasje in een bakje warm water zetten.


Was ondertussen alle groenten zorgvuldig. Je kunt ze eventueel schillen, maar het hoeft niet. Snijd ze met de mandoline in schijfjes van ongeveer 1 mm dik, in de lengte voor de langwerpige groenten en in de breedte voor de ronde groenten. Je moet ze echt heel dun schillen anders worden ze niet knapperig.

Droog de schijfjes met een doek.


Leg de schijfjes op het vel bakpapier (ze mogen elkaar niet overlappen) en besprenkel ze met een klein beetje kokosolie. Niet te veel, anders worden de chips niet knapperig. Bestrooi de chips met zeezout.


Waarschijnlijk past niet alle chips in één keer op de bakplaat. Bak deze in de tweede ronde.


Bak de groentechips in ongeveer 15 – 20 minuten af in de oven. Elke oven is anders, bij de één zullen ze al bijna klaar zijn, bij de ander nog niet. Hou het goed in de gaten dus! Laat ze vervolgens afkoelen en serveer direct. Enjoy!


Tip: Leg halverwege de baktijd een vel bakpapier over de chips als de randen te bruin worden.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page