top of page

Chocoladepasta fudge

Soms koop ik in een opwelling een nieuw, voor mij nog onbekend product. Dan ziet het er zo lekker uit of het is in de aanbieding en denk ik wel ja! Laten we dit eens proberen. Soms wil dat product niet echt aanslaan en verdwijnt het achter in één van mijn kastjes. In een vlaag van ‘opmaak-woede’ bedenk ik dan een recept om het alsnog ergens in te verwerken. Want weggooien gebeurt bij mij echt niet.

En dan blijkt het recept waarin ik het weggestopte product in verwerk zo goed uit te pakken dat ik toch weer overweeg om het product aan te schaffen. Zo ook bij deze chocoladefudge! Ik bedacht dit recept om het laatste beetje chocoladepasta op te maken. Ik eet zelden zoet beleg en de pot stond al een tijdje weg te kwijnen in mijn la. Omdat ik in een toestand verkeerde met een hoge chocolade behoefte (wanneer niet eigenlijk?) was al gauw dit recept geboren.

En ik waarschuw je alvast. De fudge is waanzinnig lekker! Kijk maar uit dat je niet alles in één keer op eet . Je kunt voor een crunch gehakte hazelnoten of andere noten naar wens toevoegen. Ga dan uit van ongeveer 50 gram noten.


Op de foto zie je vier stukjes, deze wist ik nog vast te leggen voordat ze allemaal waren verdwenen. Met de vorm die ik heb gebruikt maakte ik negen stukjes.

Je hebt nodig

Voor ca. 9 stukjes fudge

65 gram chocoladepasta (ik gebruikte dezedeze kan ook, maar een andere mag natuurlijk ook) 35 gram pure chocolade 25 gram kokosolie 20 gram honing  5 gram cacaopoeder

Bereiding

Hak de chocolade in stukjes en smelt deze samen met de kokosolie op laag vuur.


Giet dit in de blender of maatbeker (wanneer je een staafmixer gebruikt). Voeg de overige ingrediënten toe en mix dit goed tot het een smeuïge massa wordt.


Je kan het mengsel in een siliconen vorm storten, zodat je het er later makkelijk uit kan drukken. Een ijsblokjesvorm is hier perfect voor. Je kunt ook een kleine (oven)schaal met daarin een bakpapiertje gebruiken, dit werkt ook prima.


Zet minstens een uur in de koelkast om hem op te laten opstijven. Enjoy!


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page