top of page

Boerenkoolburgers

Boerenkoolburgers 1

Heel Amerika is in de ban van de boerenkool. De bladgroente wint niet voor niets terrein, het is voordelig, lekker en super healthy, Maar dat wisten wij natuurlijk allang al! Wie is er niet opgegroeid met de befaamde boerenkoolstamppot? Meestal wordt een flinke pan gemaakt waarna er altijd wel een restje overblijft. En ik ben er één van de anti-voedselverspilling-kant, dus weggooien komt niet in mij op 😉


Met een restje boerenkoolstamppot kun je de heerlijkste dingen maken. Ik maakte altijd koekjes net als de deze, maar dan zonder de appel en walnoten. Door er geitenkaas en havervlokken aan toe te voegen kon ik ze steviger maken en dat resulteerde in deze heerlijke boerenkoolburgers.

Boerenkoolburgers 2

Boerenkoolburgers

Ik maak mijn boerenkoolstamppot eigenlijk altijd met zoete aardappel. Sinds ik dat eenmaal heb gehad wil ik niet anders meer. Boerenkool heeft van nature een iets bittere smaak. Verrassend is daarom de combinatie met zoete aardappel! Het zoete van de aardappel brengt het bittere van de boerenkool perfect in balans. Zo lekker!

Boerenkoolburgers 3

En met het restant maak je dus deze heerlijke burgers!

Je hebt nodig voor 2 burgers

♦ 100 gram boerenkoolstamppot (mijn variant is met zoete aardappel) ♦ 25 gram havervlokken ♦ 25 gram havermeel ♦ 1 ei ♦ 25 gram geitenkaas, geraspt ♦ Snufje peper en Keltisch zeezout ♦ 1 eetlepel kokosolie

Bereiding

Breek het ei boven een kom en roer deze los met een vork. Meng de stamppot, havervlokken, havermout en geitenkaas door het losgeklopte ei en voeg naar smaak peper en zout toe. Meng goed tot het zich één geheel vormt.


Laat een kleine koekenpan even heet worden zonder olie, doe er een eetlepel kokosolie in en vorm van het boerenkoolmengsel twee mooie, gelijkmatige burgers. Bak een paar minuten aan beide zijden tot ze goudbruin zijn. Lekker op een broodje met wat sla of als vegaburger bij je avondmaaltijd. Enjoy!

Boerenkoolburgers 4

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page