top of page

Appeltaartjes met Appelpulp

Regelmatig maak ik verse sapjes met mijn slowjuicer. Op die manier krijg je onwijs veel voedingsstoffen binnen. Wanneer ik mij minder fit voel zie ik dat snel terug aan mijn huid. Als ik dan weer consequent iedere dag een sapje neem voel ik mij al gauw fitter en energiek en knapt mijn huid gigantisch op. Verse sapjes dus. Verser dan vers.


Het enige wat ik jammer vind aan een slowjuicer (ja echt het enige, zelfs dat ding iedere keer schoonmaken vind ik niet erg), is het pulp dat na iedere pers over blijft. Ik, van de anti-voedsel-verspillingsbond, kan het niet over mijn hart verkrijgen dit in de groene emmer te dumpen.


Ik verwerk dan ook geregeld het pulp in recepten (klik hier, hier en hier). Tot er opgegeven moment niet meer tegenop te bakken (en eten) viel. Het pulp verdween in de koelkast waarna het alsnog in de emmer belandde omdat het te lang bleef liggen. Zonde!! Én niet alle pulpcombinaties zijn even lekker om te verwerken in een recept.

appeltaartjes met appelpulp 4
appeltaartjes met appelpulp 3
appeltaartjes met appelpulp 2

Voor 2 taartjes heb je nodig

♦ 50 gram boekweitmeel ♦ 50 gram kokosolie ♦ 1 eetlepel honing ♦ Pulp van twee gejuicede appels ♦ 1 dessertlepel amandelpasta ♦ 1 theelepel kaneel ♦ 2 dadels ♦ 25 gram pecannoten

♦ 2 mini quichevormpjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 °C. Doe het boekweitmeel, de kokosolie en honing in maatbeker en bewerk met de staafmixer tot een samenhangend deeg. Vet de quichevormpjes in met kokosolie en verdeel het deeg gelijkmatig over de vormpjes en druk goed aan. Bak ze 1o minuten voor in het midden van de oven.


Laat ze vervolgens buiten de oven afkoelen. Laat de oven aanstaan.


Ondertussen maak je de vulling. Meng het appelpulp met de amandelpasta en kaneel en verdeel dit over de twee vormpjes. Snijd de dadels in stukjes, hak de noten grof en meng dit met elkaar. Verdeel het mengsel over de vormpjes. Bak de taartjes 15 min. in het midden van de oven gaar.


Laat de taartjes een half uur afkoelen op een rooster. Enjoy!

appeltaartjes met appelpulp 1

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page