top of page

Witte Chocolade lactosevrij met vijg en goji bessen

Witte Chocolade lactosevrij 1

Een héél erg after last minute Valentijnsreceptje. Ik heb het zo druk gehad dat ik hier nog niet aan toe was gekomen. Zelfs niet aan mijn eigen Valentijn! Gelukkig heb ik deze chocolade nog. Wil jij je Valentijn (liever na Valentijnsdag 😉 ) verrassen? Maak dan deze witte chocolade en versier het met vijgen, goji bessen en rozenblaadjes.

Witte Chocolade lactosevrij 2

Even een weetje tussendoor: witte chocolade is officieel helemaal geen chocolade. Wait what? Nee. Het is geen chocolade omdat er geen cacao in zit. Het bevat alleen maar cacaoboter, gecondenseerde melk, suiker en vanille.


Daarom zou het eigenlijk ook geen chocolade mogen heten. Zelf was ik nooit zo’n fan van witte chocolade. Geef mij maar pure chocolade. Hoe puurder hoe beter! Toch vond ik het een uitdaging om verantwoorde witte chocolade te maken.

Witte Chocolade lactosevrij 3

Witte Chocolade lactosevrij met vijgen en goji bessen

De combinatie van de witte chocolade met het zoete van de vijg en het bitterzoete van de goji bessen is heerlijk en helemaal Valentijnproof.


Vijgen – Niet voor niets vijgen, want deze heerlijke zoete vrucht staat voor vruchtbaarheid. De Grieken zagen de vijg als heilig en associeerde de vijg met liefde en vruchtbaarheid.


Goji – Goji versterkt en verhoogt mogelijk het libido bij zowel mannen als vrouwen en kan de vruchtbaarheid verbeteren. En baat het niet? Dan schaadt het niet, want goji bessen hebben tal van andere gezondheidsvoordelen!


Rozenblaadjes – De rode roos is wereldwijd bekend en de betekenis is overal hetzelfde. Het symboliseert perfectie, liefde en waardering.

Witte Chocolade lactosevrij 4

Witte chocolade bomvol liefde dus!

Je hebt nodig

♦ 100 gram cacaoboter ♦ 50 gram kokosolie ♦ 25 gram santen (kokoscrème) ♦ 2 eetlepels honing ♦ 1 theelepel lucuma (vanille kan ook) ♦ 3 gedroogde Turkse vijgen ♦ 3 eetlepels ♦ Eetbare rozenblaadjes (optioneel)

Bereiding

Smelt cacaoboter, kokosolie en santen au bain-marie. Giet dit samen met de honing en lucuma of vanille in de blender, keukenmachine of gebruik een staafmixer en meng dit goed. Proef of er naar jouw zin voldoende lucuma of vanille in zit.


Verdeel het mengsel over de vormpjes (bijvoorbeeld een ijsblokjesvorm of papieren muffinvormpjes). Snijd de vijgen in reepjes en verdeel deze met de goji bessen en eventueel de rozenblaadjes over de vormpjes.


Zet het een uur in de koelkast tot ze hard zijn. Haal ze uit de vormpjes en klaar zijn ze. Enjoy!


Tip: bewaar ze in de koelkast.

Witte Chocolade lactosevrij 5

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page