top of page

Vissaus zonder pakje


Vissaus zonder pakje 5
Vissaus zonder pakje 6

Koken zonder pakjes en zakjes is niet moeilijk. Het is misschien wel erg gemakkelijk om na een lange vermoeiende dag voor een zakje te gaan. Maar heb je wel eens gekeken wat voor ingrediënten er allemaal in zo’n pakje zitten? Daar wordt je niet vrolijk van! Daarom vandaag op het programma: vissaus zonder pakje.

Vissaus zonder pakje 4-001

Voor een lekkere vissaus heb je helemaal geen pakje nodig! Het is super makkelijk om je eigen sausjes te maken. Veel gezonder en ook nog eens veel lekkerder! Deze saus is weliswaar koud, maar heerlijk bij kibbeling (zelfgemaakt uiteraard), een verse zalmmoot op de huid gebakken maar ook om je groenten in te dippen.

Vissaus zonder pakje 7

Je hebt nodig:

200 ml kwark of Griekse yoghurt* 1 teentje knoflook, geperst sap van een 1/2 citroen Dille naar smaak Peper en zout Evt. xanthaangom, 1/2 tot 1 theelepel

* Kun je geen lactose verdragen dan is kokosyoghurt of sojayoghurt een goed alternatief.

Bereiding:

Meng alle ingrediënten met elkaar. Proef of de saus op smaak is en voeg desgewenst wat meer citroen, dille of peper en zout toe. Is de saus niet dik genoeg? Door xanthaangom toe te voegen maak je de saus dikker. Begin met een klein beetje. Vaak is een halve theelepel al voldoende. Serveer bijvoorbeeld bij een op de huid gebakken zalmmoot. Enjoy!

Vissaus zonder pakje 3

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page