top of page

Verantwoorde Snickers

Wie houdt er nou niet van de combinatie chocolade en karamel? En hoe zit het met wat pinda’s erbij? Do I need to say more? Helaas bestaat de merknaam Snickers uit ingrediënten als glucosestroop, gedeeltelijk gehydrogeneerde oliën en kunstmatige smaakstoffen. Niet echt aantrekkelijk dus. Gelukkig is het niet al te moeilijk (wel veel werk, maar dan heb je ook wat hé) om een gezondere versie van deze populaire reep te maken.

IMG_2827

Dit recept is vrij van gluten, zuivel, geraffineerde suikers en het is rauw en veganistisch. Oftewel de perfecte gezonde Snicker.

Nodig:

Chocolade ♥ ♦ 1 cup kokosolie ♦ ½ cup rauwe cacaopoeder ♦ ¼  cup ahorn siroop of rauwe honing


♥ Door de kokosolie heeft deze chocolade buiten de koelkast een hoog smeltingsfactor. Vind je dit vervelend? Dan kun je ook gebruik maken van dit recept. Verdubbel de hoeveelheden.


Nougat ♦ ½ cup amandelmeel ♦ ⅓ cup ahorn siroop ♦ 1 cup geschaafde amandelen ♦ ¼ cup pijnboompitten ♦ ½ tl vanillepoeder


Karamel ♦ 1 cup geweekte dadels ♦ 3 eetlepel ahorn siroop of koud geslingerde honing ♦ 2 eetlepel amandelpasta ♦ ½ theelepel zeezout ♦ 2 eetlepel kokosolie ♦ ½ theelepel vanille


Extra ♦ Pinda’s

Bereiding: Voor de vormen van de Snickers heb ik twee opties: al wil je de Snickers in leuke cupcake vormpjes maken voorzie je je muffin/cupcake bakblik van papieren vormpjes (met deze hoeveelheden maak ik er meestal een stuk of 12). Wil je het echte Snicker-gevoel oproepen en soortgelijke repen creëren? Voorzie dan een rechthoekige of een vierkante bakblik/vorm van plastic folie. Dit blijft goed op zijn plek zitten als je de vorm eerst insmeert met kokosolie. Vervolgens voorzie je de vorm van folie.


Voor de chocoladelaag plaats je de ingrediënten voor de chocolade in de keukenmachine en mix je het tot een gladde massa. Stop af en toe om de zijkanten naar beneden te schrapen zodat ook dit goed mee wordt genomen. Heb je voor de cupcake vormpjes gekozen? Gebruik dan de helft van de chocolade om de bodem en de zijkanten van de papieren vormpjes te voorzien van een lik chocolade. Zet dit bakblik in de vriezer zodat het goed kan uitharden. Bij de vierkante vorm voorzie je de bodem en zijkanten van een lik chocolade, alles moet goed bedekt zijn. Zet dit in de vriezer zodat het goed kan uitharden.

Voor de nougat plaats je het amandelmeel, de pijnboompitten en de zoetstof in de keukenmachine. Dit blend je tot het een gladde massa is. Voeg de amandelen beetje bij beetje toe en laat de keukenmachine nog even draaien. Wanneer de chocolade in de vriezer hard is voorzie je elk chocoladekuipje van een laagje nougat. Voor de vierkante vorm geldt weer: voorzie de gehele bodem van een laagje nougat. Strooi daarop een laag pinda’s.


Doe nu alle ingrediënten voor de karamel in de keukenmachine en mix ook dit tot een gladde substantie. Schep op iedere pindalaag een flinke lepel karamel. Vervolgens bekleed je het met een laatste laag chocolade. Plaats het blik in de vriezer voor ongeveer een uur. De Snickers in cupcakevorm zijn met deze laatste handeling klaar.


Bij de vierkante vorm haal je de vorm na geruime tijd uit de vriezer. De chocolade moet goed hard zijn. Haal voorzichtig de Snickerplakaat uit de vorm met behulp van het overhellende plastic folie. Dit plakkaat snijd je met een scherp mes in de gewenste stukken. Alle zijkanten die nu ‘bloot’ zijn komen te liggen voorzie je van een lik chocolade. Doordat ze bevroren zijn zal de chocolade snel uitharden. Smullen maar!!


Ondanks dat dit een gezondere versie is van de echte Snickers moet je er niet een boel achter elkaar naar binnen werken. De Snickers bevatten kokosolie (met ontstekingsremmende eigenschappen), amandelen (boordevol gezonde vitaminen), rauwe cacao (goede bron van antioxidanten). Om maar wat op te noemen… Maar ze bevatten evengoed ook nog heel wat dadels, ahorn siroop of koudgeslingerde honing. Maaaar het is altijd nog beter dan de Snickers vol additieven 😉


TIP – bewaar de Snickers in een afgesloten bak in de vriezer tot ze geserveerd worden. Rechtstreeks uit de vriezer zijn ze lekker maar ze zijn nog lekkerder als je ze eerst op kamertemperatuur laat komen. Om een kliederboel te voorkomen raad ik je aan om het met een vorkje te eten 😉 Tenzij je niet vies bent van een beetje geklieder natuurlijk!

IMG_2832

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page