top of page

Rijstwafels met amandelpasta en chocolade

Rijstwafels amandelpasta chocolade 7

Eentje uit de oude doos die ik nog niet eerder had gedeeld, maar zeker wel de moeite waard is! Een rijstwafel op zijn tijd past prima binnen een gezond eetpatroon. De kunst van het eten van een rijstwafel zit hem in de soort die je neemt én in het beleg. Er zijn een heleboel soorten rijstwafels te krijgen. Neem bijvoorbeeld de rijstwafels met een smaakje à la Snack and Jacks, met chocola of kaas. Lekker waarschijnlijk!? Ik kan je één ding alvast verklappen en dat is dat je deze nou net niet als gezond tussendoortje kunt beschouwen.

Rijstwafels amandelpasta chocolade 15

Rijstwafels met een smaakje bevatten allerlei kleurstoffen, smaakstoffen, smaakversterkers en suikers. Terwijl pure rijstwafels gemaakt worden van slechts gepofte rijst met toevoeging van zeezout. Meer zou er niet in moeten zitten, geen smaak- en kleurstoffen. Ze worden vaak als een ideaal tussendoortje gezien omdat ze weinig calorieën bevatten. Maar naast de weinige calorieën die ze leveren, leveren ze eigenlijk ook totaal geen voedingswaarde.

Rijstwafels amandelpasta chocolade 4

Hiermee wil ik niet zeggen dat je helemaal geen rijstwafels zou moeten eten. Nee integendeel. Ze leveren dan geen nuttige voedingsstoffen zoals vitamines, vezels en eiwitten. Ze leveren ook geen ongezonde dingen. Volg je mij nog? Pure rijstwafels bevatten geen toegevoegde kleur-, geur- en smaakstoffen en geen e-nummers. Eigenlijk zijn ze verantwoord omdat er geen ongezonde dingen in zitten. De kunst zit hem in het beleggen van de rijstwafel. De rijstwafel zelf levert niet zoveel op, bevat weinig calorieën, maar dit zorgt er ook weer voor dat het niet echt vult en je snel weer honger krijgt. Beleg daarom je rijstwafel altijd met beleg dat rijk is aan eiwitten of vetten. Bijvoorbeeld avocado, zalm, gerookte kip, gekookt ei, geitenkaas, pindakaas of andere notenboters.

Rijstwafels amandelpasta chocolade 25

Je hebt nodig:

 6 rijstwafels  3 flinke eetlepels amandelpasta 100 gram pure chocolade (of neem chocolade die voor jou geschikt is)

Bereiding:

Besmeer iedere rijstwafel met amandelpasta (tot ±1 cm van de rand) en leg deze in de vriezer.


Ondertussen smelt je de chocolade au bain-marie. Haal de rijstwafels uit de vriezer en giet er per rijstwafel één eetlepel chocolade op de amandelpasta en verspreid voorzichtig. Leg ze op een vel bakpapier en laat de chocolade hard worden in de koelkast. Bewaar ze in een luchtdicht bakje.


Ik maak er nooit teveel gelijk omdat mijn ervaring is dat ze na een paar dagen een beetje bol worden. Wil je er wel meer in één keer maken, dan kun je natuurlijk gewoon de hoeveelheden verdubbelen! Enjoy!

Rijstwafels amandelpasta chocolade 33

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page