top of page

Raw Vanille Cheesecake met Aardbei-banaan Roomijs topping

Je zou kunnen zeggen dat dit een zomerse taart is en dat ik deze heb gemaakt met het verlangen naar een warme zomer. Maar op hetzelfde moment, zie ik geen reden waarom je deze niet het hele jaar door kunt maken. Deze taart is gewoon hemels!

De taart is zooo eenvoudig te maken. Het is een kwestie van ingrediënten bij elkaar gooien en de keukenmachine de rest van het werk laten doen. Eenvoudiger kan niet! De meeste tijd zit hem in het wachten tot de bovenste laag opgestijfd is in de vriezer. Of je moet het direct zo eten, uit het bakblik. 

De aardbei-banaan laag is een soort roomijs en wordt door het vriezen een beetje ijzig. Haal de taart uit de vorm, snijd hem aan en laat hem dan 20-30 minuten dooien tot hij weer romig wordt. Of langer..dat kan afhangen van de kamertemperatuur.

Je hebt nodig:

Bodem ♦ 1 1/2 cup rauwe amandelen ♦ 1/2 cup zonnebloempitten ♦ 2 cup Medjoul dadels (ong 16 stuks) ♦ 2-4 el kokosolie ♦ Snufje Keltisch zeezout


Vanillelaag ♦ 2 1/2 cup rauw cashewnoten (een nacht geweekt in water) ♦ 1/3 cup kokosolie ♦ 1/4 cup honing ♦ sap van 1 citroen ♦ 1 tl vanillepoeder of merg uit één vanilleboon


Roomijs-topping ♦ 2 (grote) bananen ♦ 2 cup bevroren aardbeien (gehele jaar door te verkrijgen in het vriesvak) ♦ 2 el kokosolie (optioneel)

Bereiding:

Voorzie je bakvorm van bakpapier. Voor de bodem doe je de amandelen en zonnebloempitten kort in de keukenmachine, tot ze grof gemalen zijn. Voeg de dadels, zeezout en twee eetlepels kokosolie en mix tot een kleverig mengsel maar nog wel met een bite. Afhankelijk van hoe goed de bodem plakt, kun je nog 2 eetlepels koksolie toevoegen. Stort dit mengsel in de bakvorm en druk aan met behulp van de bolle kant van een lepel. Plaats in de koelkast.

Voor de middelste laag spoel je de geweekte cashewnoten en laat je ze uitlekken in een vergiet. Doe deze samen met de overige ingrediënten in de keukenmachine en blend het geheel tot een romige crème. Giet op de taartbodem en zet terug in de koelkast.

Voor de roomijs-topping doe je de bananen in de keukenmachine gevolgd door de aardbeien (en kokosolie) en blend tot een gladde massa. De kokosolie kun je achterwege laten maar het zorgt wel voor een romiger resultaat. Stort dit op de taart en strijk glad.

Nu zal je even geduld moeten hebben en de taart een tijdje in de vriezer plaatsen. Doordat de bovenste laag een roomijs substantie is smelt deze gauw en krijg je hem niet mooi uit de vorm. Tenzij hij bevroren is. Haal de taart uit de vorm, snijd hem aan en laat de hem dan 20-30 minuten dooien tot hij weer romig wordt. Dit kan meer tijd in beslag nemen. Hoe snel de taart dooit is o.a. afhankelijk van de kamertemperatuur. Geniet ervan alsof het elke dag zomer is! Enjoy!

Vanille cheesecake punt

Recente blogposts

Alles weergeven

Yorumlar


bottom of page