top of page

Honing-Rozemarijn-Cashews uit de oven

Heb jij ongebrande cashewnoten in huis? Dan kun je deze lekkere én gezonde snack maken! Bij mij thuis zijn de rauwe cashewnoten standaard in voorraad. Ze zijn lekker, gezond én perfect als extraatje. En ze zijn ook nog eens zo ontzettend veelzijdig! Ik gebruik ze onder andere als ‘vulling’voor rauwe taarten, voor veganistische kaas en op een gezonde snack-avond, combineer ik ze met ander noten en wat gedroogd fruit voor de zoete smaak.

De cashewnoot heeft een hoge voedingswaarde. Het is een goede bron van verschillende mineralen zoals magnesium voor sterke spieren en zenuwen, zink voor verbetering van de weerstand, fosfor voor de gezonde ontwikkeling van botten en tanden, vitamine c en koper verhogen de ijzeropname en ijzertransport en ijzer is op zijn beurt essentieel voor het transporteren van zuurstof door het lichaam en helpt bij de werking van enzymen en het immuunsysteem.


Ook zijn cashewnoten een goede bron van gezonde, onverzadigde vetzuren die essentieel zijn voor ons lichaam om de in vet oplosbare vitaminen A, D, E en K op te nemen en voor de ontwikkeling van de hersenen en het stollen van het bloed.


Nog wat andere feitjes: ze bevatten veel eiwitten, zorgen voor een verzadigd gevoel en ze zijn lekker om zo te eten en ze passen goed in allerlei gerechten 😉 Ik neem er nog een paar!


Geef ze een zoete twist door ze met honing te roosteren in de oven.

Je hebt nodig:

♦ 2 cups rauwe cashewnoten (ongebrand dus) ♦ 2 eetlepels gesmolten kokosolie ♦ 2 eetlepels honing ♦ 2-3 eetlepels rozemarijn ♦ Keltisch zeezout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.


Met een kruidenschaar knip ik de rozemarijn in fijnere stukjes, zo blijven ze beter ‘plakken’ aan de cashewnoten. Hussel vervolgens in een kom alle ingrediënten goed met elkaar. Spreid dit uit op de bakplaat en bak voor 25-30 minuten in de oven tot ze goud-bruin kleuren.


Houd het goed in de gaten want de noten kunnen gauw verbranden. Haal de noten uit de oven en laat ze afkoelen. De honing is waarschijnlijk gesmolten in de oven maar wanneer de noten helemaal zijn afgekoeld kun je de restjes honing er makkelijk afbreken. Enjoy!


De geroosterde cashews kun je bewaren in een weckpot.


Recente blogposts

Alles weergeven

Yorumlar


bottom of page