top of page

Glutenvrije tips New York

New York is voor mij echt een glutenvrije walhalla. Het was voor mij absoluut geen probleem om daar glutenvrij te eten. De stad waar vier dagen eigenlijk veel te kort waren. Ondanks de korte tijd die ik er verbleef heb ik wel heel wat leuke eetadresjes ontdekt! Ga jij binnenkort naar New York en wil je weten waar je glutenvrij kunt eten? Hieronder vind je mijn tips.

5 Napkin Burger (630 9th Ave)

5 Napkin Burger New York glutenvrij

Je hebt letterlijk 5 servetjes nodig, zo lekker dat de burgers zijn! En by the way, ik heb nog nooit iemand een burger netjes zien eten 😉 Ze hebben geen glutenvrij menu zoals bij Nizza maar bij het informeren naar glutenvrije opties bleken ze meerdere mogelijkheden te hebben. Waaronder glutenvrije burger buns. En dit was geen zielig slap Mac Donalds broodje, hell no, dit was een echt groot en heerlijk broodje. Stevig en zacht tegelijk, ik kon nauwelijks geloven dat deze glutenvrij was. En voor zover ik mij kan herinneren (blame the gin tonics) werd er voor de glutenvrije burger niks extra in rekening gebracht. Overigens zijn niet alle burgers glutenvrij, zoals de vegetarische (shame!). Ik heb ook begrepen dat ze glutenvrij bier in hun assortiment hebben.

Nizza (630 9th Avenue)

Nizza New York glutenvrij

Bij binnenkomst werd direct de vraag “is anyone of you gluten free?” gesteld. Yeah me! De reactie “we already thougth so” laten we maar even buiten beschouwing (hallo cliché type glutenvrij). Voor de glutenvrije personen onder ons hebben ze een speciaal glutenvrij menu. Pizza’s, pasta’s, maar ook vlees- en visgerechten sieren het glutenvrije menu. Ik heb hier de heerlijkste (en enige) glutenvrije pappardelle met pesto ooit gegeten. Absoluut een aanrader!

Da Gennaro (129 Mulberry St)

Da Gennaro New York glutenvrij

Ook Da Gennaro heeft geen speciaal glutenvrij menu maar bij het informeren van glutenvrije mogelijkheden bleken ze die ook hier te hebben. Ze hebben risotto, pasta en pizza die glutenvrij geserveerd kunnen worden. De pizza’s worden op een aluminium bord gebakken zodat ze in de oven niet in contact komen met de stenen waar de normale pizza’s op worden gebakken. Ik ging voor de pizza met asperges met een dunne (niet té dun), knapperige korst. Al met al heb ik hier heerlijk geluncht. Pizza voor lunch, moet kunnen toch 😉

Magnolia Bakery

Magnolia Bakery New York glutenvrij

De Magnolia Bakery is wereldberoemd vanwege haar cupcakes. Ook ik als Sjaak coeliaak heb mogen ervaren hoe verrukkelijk deze cupcakes zijn. Zo heeft Magnolia Bakery naast haar standaard menu een daily cupcake. Iedere dag van de week is er een andere specialty. Op vrijdag was dit de flourless chocolate cupcake met een dikke toef botercreme. Om je vingers bij af te likken! Ook liggen er regelmatig kokosmakronen met een chocoladedip, die óók glutenvrij zijn. Deze lekkernijen worden niet in een glutenvrije omgeving bereid. Ik heb gelukkig nergens last van gehad. Wil je dit risico liever niet lopen? Dan raad ik je onderstaande glutenvrije bakkerijen aan.

Tu-Lu’s Gluten Free Bakery (338 E 11th Street)

Tu-lu's Gluten Free Bakery New York

Zoals de naam al aangeeft, is dit een geheel glutenvrije bakkerij. Glutenmonsters komen hier niet door de deur. Bij Tu’lu’s haalden we een mini proeverijtje. Wat wil je dan ook, zoveel lekkers dat het niet gemakkelijk is om te kiezen. Na veel wikken en wegen werden het de raspberry crumble muffin, chocolate chip cookie, red velvet cupcake, een mini chocolate cupcake en een mini vanille cupcake. Stuk voor stuk allemaal lekker! Als ik een voorraadje mee had kunnen nemen in mijn koffer dan had ik dat zeker gedaan.

By the Way Bakery (2442 Broadway)

By the way Bakery New York glutenvrij 2

We sloten de glutenvrije bakkerijen tocht af met By The Way Bakery. Ook hier is alles glutenvrij en worden de glutenmonsters buiten de deur gehouden. Schitterende taarten lachten mij hier tegemoet. Helaas gingen deze taarten geheel over de toonbank en niet per stukje. Hoe lekker ze er ook uitzagen, dat leek mij toch een beetje teveel van het goede 😉 Wel lonkte een Carrot Cake naar mij. Hoewel ik het meer een specerijen cakeje dan worteltaart vond en een tikkeltje droog, was hij in combinatie met de witte icing voor een glutenvrije cake heerlijk. De cupcake die mijn vriendin had was overigens wel echt lekker!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page