top of page

Omega 3 en Zwangerschap

Als toekomstige moeder wil je niets minder dan het beste voor jezelf en je baby. Een essentieel onderdeel van een gezonde zwangerschap is het zorgen voor voldoende voedingsstoffen, en één van de meest belangrijkste is omega 3 vetzuren.

Omega 3 zwangerschap

Het belang van voldoende omega 3 voor jou en je kleintje

Omega 3 is essentieel voor de cellen, die de basis vormen van alle biologische processen in ons lichaam. Hormonen worden vanuit deze cellen aangemaakt en aangestuurd, en hebben invloed op alle processen. Tijdens de zwangerschap wordt een aanzienlijke hoeveelheid vitamines en mineralen uit ons lichaam gebruikt door je kindje voor zijn ontwikkeling. Omega 3 is van cruciaal belang, niet alleen voor de ontwikkeling van de cellen, maar ook voor de groei van de hersenen, regulatie van hormonen en een gezonde oogontwikkeling.


De kwaliteit van je eicellen wordt drie maanden vóórdat je zwanger wordt opgebouwd. Dus, hoe eerder je start met het nemen van omega 3-vetzuren, hoe gunstiger je zwangerschap verloopt. Zwanger zijn is topsport, het vergt veel van je lichaam. Je wilt je zo fit mogelijk voelen en je kindje een optimale start geven.


In de eerste weken van de zwangerschap is omega 3 essentieel voor de groei van de foetus. Hoe beter jouw voorraad aan omega 3 is, hoe gunstiger dit is voor de ontwikkeling voor zowel jou als je kindje gedurende deze fase.

 

Bovendien is omega 3 een essentiële energiebron. Ook als je niet zwanger bent, is het van groot belang om voldoende omega 3 in je lichaam te hebben.

 

Meerdere studies hebben aangetoond dat een tekort aan omega 3 onder kan leiden tot zwangerschapsdementie, vergeetachtigheid en postnatale depressie. Dit is logisch te verklaren: tijdens de zwangerschap wordt een groot deel van jouw omega 3-voorraad gebruikt voor de ontwikkeling van de baby, waardoor er minder beschikbaar is voor je eigen hersenen en hormonen.

 

Omega 3-vetzuren zijn aanwezig in alle (!) cellen van ons lichaam, waar ze een ontzettend belangrijke rol spelen. Daarom benadruk ik ook zo sterk het belang van voldoende vetzuren. Met name EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur), spelen zo'n belangrijke rol bij de ontwikkeling van de baby, met name in de vroege stadia van de zwangerschap. Deze vetzuren zijn essentieel voor de ontwikkeling van de hersenen en het zenuwstelsel van de baby, en dragen bij aan een gezonde groei van de foetus. Daarnaast zijn omega-3 vetzuren ook gunstig voor de gezondheid van de moeder, waarbij ze helpen ontstekingen te verminderen en het risico op complicaties zoals vroeggeboorte te verlagen. En ook voor het gezond houden van je eigen brein.

 

Hoe eerder je begint met het innemen van omega 3-vetzuren, des te beter bereid je je voor op de zwangerschap.


De Kwaliteit van Omega 3 Supplementen

Hoewel omega 3 supplementen overal verkrijgbaar zijn, is het zo belangrijk dat je weet welke omega 3 je kiest. Helaas zijn veel producten op de markt namelijk niet zo puur als ze lijken. Verontreinigingen zoals zware metalen en PCB's kunnen aanwezig zijn in visolie supplementen, wat schadelijk kan zijn voor zowel moeder als baby. Met name de Totox waarde is heel belangrijk als het aankomt op omega 3. Rond een Totox waarde van 4 heb je te maken met een zuivere olie. Helaas zijn veel bedrijven niet transparant over de Totox waarde in hun olie. Als je nagaat dat tot een waarde van 30 op de markt is toegestaan, kun je wel nagaan dat er een hoop onzuivere olie op de markt is.

 

Het is zó belangrijk om voor een zuivere omega 3 te kiezen, vooral tijdens de zwangerschap. Daarom werk ik met een van de zuiverste omega 3 oliën op de markt. Deze olie wordt zorgvuldig geproduceerd en grondig getest om ervoor te zorgen dat het vrij is van verontreinigingen en van de hoogste kwaliteit is.

 

Wil je meer weten over het belang van omega 3 tijdens de zwangerschap of over de omega 3 olie waar ik mee werk? Aarzel niet om contact met mij op te nemen. Je kunt de Omega 3 eenvoudig zelf bestellen via DEZE link.0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page