top of page

Gezondere Rocky Road

Ik ben al een tijdje bezig met het opmaken van producten die al eeuwen in de vriezer en voorraadkasten rondzwerven. Laatst kwam ik een paar zakken marshmallows tegen die niet afgelopen kerst maar het jaar dáárvoor in ons kerstpakket zaten. Zolang die zak dicht blijft, blijven die dingen eeuwig goed lijkt het wel.


Tijd om die zakken eens weg te werken. Ook al eet ik ze niet, weggooien vind ik dan ook weer zonde 😉

Wat kun je nog meer met marshmallows dan ze roosteren boven de vuurkorf? Nou..Rocky Road maken bijvoorbeeld! Als je schandalig wilt snoepen mengt gij marshmallows, biscuitjes, noten, chocolade en boter met elkaar en je hebt iets goddelijks wat ze Rocky Road noemen. Als je hier vanaf kunt blijven, heb je een héél sterke discipline.

Eén voor één druppelde de reacties binnen van mijn vriend (“deze staat zeker in de top 3 lekkerste dingen die je OOIT gemaakt hebt!), mijn broertje (“Dit is echt MEGA lekker”) en mijn andere broer (“Dit is echt FENOMENAAL”). Waarom. Nee echt serieus jongens. Waarom!? Ik sta hier keihard mijn best te doen om recepten met gezondere producten te maken en ik flikker één keer al, maar dan ook echt al het ongezonde wat ik in huis kon vinden bij elkaar en iedereen is ondersteboven.

Aanschouw daarom nu een gezondere versie van de Rocky Road. Of deze het gaat halen bij mijn vorige succesnummer? Ik zal het mijn testpanel vragen. Ik heb hem in ieder geval goedgekeurd. Maar hey, ik heb dan ook geen vergelijkmateriaal gehad.

Je hebt nodig:

♦ 100 gram kokosolie ♦ 200 gram cacaomassa (of donkere chocolade van minstens 72%) ♦ 2 eetlepels honing ♦ 1 theelepel vanillepoeder of -extract ♦ 40-80 gram gepofte quinoa (of rijst/boekweit/gierst) ♦ 50 gram pecannoten ♦ 50 gram cashewnoten ♦ 60 gram voor jou geschikte koekjes (ik gebruikte gluten- en lactosevrije stroopwafels) ♦ Snufje Keltisch zeezout

Bereiding:

Bekleed een vierkante vorm van ongeveer 20 cm bij 20 cm met bakpapier. Smelt de cacaomassa, kokosolie en honing au bain-marie en meng er de vanille door.


Hak de noten grof en meng deze in een grote kom met de koekjes en gepofte quinoa. Giet het chocolademengsel erbij, bestrooi met zout en meng alles goed door elkaar. Stort dit mengsel in de beklede vorm en verdeel gelijkmatig. Plaats de schaal voor minstens 2 uur in de koelkast om uit te laten harden. Snijd in brokken en enjoy!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page